Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Toyota, Operasyonlarını Genişletmek Için 2030 Yılına Kadar Brezilya'ya 11 Milyar R$ Yatırım Yapacağını Doğruladı

Toyota, Operasyonlarını Genişletmek İçin 2030 Yılına Kadar Brezilya'ya 11 Milyar R$ Yatırım Yapacağını Doğruladı

Totoya tarafından, Brezilya'da 2030 yılına kadar 11 milyar R$ tutarında yatırım yapılacağı ifade edilmiştir. Anılan tutarın esnek hibrit teknolojisine sahip araçların ve motorların üretim kapasitesini genişletmek için kullanılması ve üretim zincirindeki dolaylı pozisyonlar dikkate alındığında 2 bin adet ek iş yaratılması öngörülmektedir. Geçen yıl duyurulan ve 2025'te üretilmesi planlanan yeni kompakt hibrid esnek aracın üretimi için toplam tutarın 5 milyar R$'ının 2026 yılına kadar onaylandığı belirtilmiştir. Elektrikli araçlara yönelik artan talebi karşılamak için şirketin, şu anda tam kapasiteyle çalışan Sorocaba'daki (SP) üretim parkının genişletilmesine yatırım yapması beklenmektedir.

Öte yandan, otomotiv endüstrisini temsil eden bir kuruluş olan Anfavea'ya göre, otomobil üreticileri ve onların parça tedarikçileri tarafından 2029 yılına kadar toplamda 100 milyar R$ yatırım yapılması beklenmektedir.

Kaynak: https://www.infomoney.com.br/business/toyota-confirma-investimento-de-r-11-bi-no-brasil-ate-2030-para-expandir-operacao/