Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Stellantis, 2030 Yılına Kadar Brezilya'ya 30 Milyar R$ Yatırım Yapacak

Stellantis, 2030 Yılına Kadar Brezilya'ya 30 Milyar R$ Yatırım Yapacak

Fiat, Jeep, Peugeot ve Citroen gibi markaların sahibi Stellantis tarafından, Brezilya'da 2025 ile 2030 yılları arasında 30 Milyar Real tutarında yatırım yapılacağı açıklanmıştır. Anılan dönemde ülkede hibritler de dahil olmak üzere 40'tan fazla elektrikli aracın piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Anılan yatırımın, Brezilya ve Güney Amerika'daki otomotiv endüstrisi tarihindeki en büyük yatırım planını temsil ettiği ifade edilmiştir.

Stellantis tarafından açıklanan söz konusu kaynak hacmi, ulusal otomobil üreticileri birliği ANFAVEA'nın Şubat ayında Brezilya'da otomobil parçaları endüstrisi de dahil olmak üzere 2029 yılına kadar sektöre yatırım yapacağı tahmin edilen yaklaşık 100 Milyar Real tutarının üçte birini temsil etmektedir.

Anılan açıklamalar, Toyota'nın 2030 yılına kadar Brezilya'ya 11 Milyar Real tutarında yatırım yapacağını açıklamasından bir gün sonra yapıldı. Stellantis ve Toyota'nın yanı sıra, Volkswagen (2028'e kadar 16 milyar real), General Motors (2028'e kadar 7 milyar real) ve Hyundai (2032'ye kadar 1,1 milyar dolar) dahil olmak üzere diğer otomobil üreticileri de yakın zamanda ülkede yapılacak büyük yatırım programlarını duyurmuştur.

Kaynak: https://www.infomoney.com.br/business/stellantis-investira-r-30-bi-no-brasil-ate-2030-aporte-historico-para-o-setor-na-america-do-sul/