Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Malezya Penang Uluslararası Havalimanı (Pia) Genişletme Projesi İhale Duyurusu

12 Mart 2024 tarihinde yayımlanan ve aşağıdaki linkte detayları yer alan haberde, Malezya Havalimanları Holding Berhad (MAHB)’ın, Penang Uluslararası Havalimanı (PIA) genişletme projesi için yüklenici atamak üzere bir ön yeterlilik çalışması yaptığını duyurmuştur.

https://www.malaymail.com/news/malaysia/2024/03/12/malaysia-airports-holdings-berhad-holds-pre-qualification-exercise-to-expand-penang-international-airport/122947

Projeye ilişkin haber aşağıda özetlenmektedir:

- Havaalanı operatörü, 8 Mart'ta PIA'nın genişletilmesine yönelik üç iş paketi için ön yeterlilik çağrısında bulunan bir ilan yayımlamıştır. - Paketlerin ön yeterlilik çalışmaları arasında hava trafik kontrol kulesi, yeni ana terminal binası, mevcut terminalde yenileme çalışmaları, kaldırım çalışmaları, çok katlı otopark ve yerel altyapı çalışmaları yer almaktadır.- Geçtiğimiz günlerde Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony Loke, PIA genişletme projesinin Kabine tarafından onaylandığını duyurmuş olup, tahmini 1 milyar RM tutarındaki maliyetinin Havaalanı Geliştirme Fonu (ADF) kullanılarak finanse edileceğini belirtmiştir.- PIA genişletme projesi, 2019 yılında planlanmış olup, o zamandan itibaren birçok kez ertelenmiştir.- Projenin bu yılın üçüncü çeyreğinde başlaması planlanmakta olup, üç ila beş yıl içinde tamamlanması beklenmektedir.- PIA'nın şu anda yıllık 6,5 ​​milyon yolcu kapasitesi bulunmakta olup, genişlemeyle birlikte kapasitesinin yıllık 12 milyon yolcuya çıkması beklenmektedir.

Bununla birlikte, Malezya’da gerçekleştirilecek kamu ihalelerini aşağıdaki linkten takip etmek mümkündür. Linke tıklandığında bir giriş ekranı çıkacak olup devam edilebilmesi için kayıt olmak gerekmektedir. https://www.eperolehan.gov.my/online-registration

İhale haberi ile ilgilenen firmalarımızın ihtiyaç duyması halinde https://musaviredanisin.ticaret.gov.tr/ linki üzerinden veya kualalumpur@ticaret.gov.tr e-posta adresinden Müşavirliğimize ulaşması mümkündür.