Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas’ta Kral VI. Mohammed Eğitim Sosyal Çalışmaları Teşvik Vakfı Tarafından Oujda Şehrinde Vakfa Ait Özel Hastanenin İnşaatına İlişkin İhale Açıldı

Fas’ta Kral VI. Mohammed Eğitim Sosyal Çalışmaları Teşvik Vakfı tarafından Oujda şehrinde Vakfa ait özel hastanenin inşaatına ilişkin ihale açılmıştır. Söz konusu ihale; hafriyat işleri, bina işleri, metal yapı, yalıtım, zemin ve duvar kaplaması, doğrama İşleri, koruyucu şeritler, asma tavan, boyama, yol işleri, sanitasyon ve bitkilendirme işlerini kapsamaktadır.

Vakıf tarafından açıklanan ihale duyurusunda, ihale dosyalarının “Bureau du Directeur Administratif et Logistique au siège de la Fondation Mohammed VI de Promotion des Oeuvres Sociales de l’Education- Formation” bürosundan alınabileceği ya da kamu ihaleleri portalından (www.marchespublics.gov.ma) ve Vakfın web sitesinden indirilerek temin edilebileceği, projenin planlarını içeren CD’nin Kral VI. Mohammed Eğitim Sosyal Çalışmaları Teşvik Vakfının Rabat’taki adresinden alınabileceği; projenin bütçesinin 82.991.988,00 Fas Dirhemi (yaklaşık 8,26 Milyon ABD Doları) olduğu, ihaleye katılması için aday tarafından 1.240.000,00 Fas Dirheminin (yaklaşık 123.505,97 ABD Doları) teminat olarak yatırılmasının gerektiği, sunulacak başvuruların içeriğinin ve sunulmasının 01/04/2021 tarihli Vakfın alım kurallarının 27, 29 ve 31 sayılı maddelerine uygun olarak düzenlenmesi gerektiği, adayların “Bureau du Directeur Administratif et Logistique Fondation Mohammed VI de Promotion des Oeuvres Sociales de l’Education Formation, adresse: Avenue Allal El Fassi, Madinat Al Irfane, Hay Riad – Rabat,” adresine taahhütlü posta gönderimi yoluyla başvuru gönderebileceği ya da doğrudan aynı adrese alındı belgesi karşılığında teslim edebileceği ya da başvuru zarflarının açılacağı gün zarflar açılmadan önce ihale komisyon başkanına ihale başvurusunu teslim edebileceği, 25 Nisan 2024 günü saat 10:00’da (Yerel saat) ihaleye ilişkin zarfların açılacağı; Vakıf tarafından 03 Nisan 2024 günü saat 11:00’de Amakhil Caddesi ve 6 nolu ulusal yolun kavşağındaki projenin gerçekleştirileceği yere ziyaret yapılacağı hususlarına yer verilmektedir.

İhale duyurusunda da, Fas’ta yerleşik aday firmalarınca:

1-Aşağıdaki tabloda belirtilen nitelik ve sınıflandırma sertifikasının aslına uygun olarak onaylanan nüshasının sunulması gerektiği bildirilmiştir:

Sektör (Yeni sistem)                      Nitelik (Yeni sistem)                                  Asgari Sınıf (Yeni sistem)

A: Construction                                        A2                                                            S

                                           (Travaux courants en béton

                                      armé-maçonnerie pour bâtiment)

 

 Fas’ta yerleşik olmayan şirketlerin ihale kanununa (Règlement de Consultation dokümanı) uygun olarak kendi teknik dosyalarını düzenlemesi gerektiği bildirilmiştir.

Herhangi bir bilgi talebinin, 00212537674929 faks numarası ya da kamu alımları portalı aracılığıyla gönderilebileceği ya da Kral VI. Mohammed Eğitim Sosyal Çalışmaları Teşvik Vakfının evrak bürosuna (bureau d’ordre) yapılabileceği hususu bildirilmiştir.

Bu bağlamda, yukarıda özet bilgilerine yer verilen ihaleye ilişkin dokümanların aşağıdaki linkten indirilmesi mümkündür:

https://www.marchespublics.gov.ma/index.php?page=entreprise.EntrepriseDemandeTelechargementDce&refConsultation=780197&orgAcronyme=u9g