Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Tayland'da Özel Sektörün Etanol Üretimi Talebi

Tayland Sanayi Federasyonu (FTI) tarafından açıklamada, özel sektörün Tayland'ın şeker kamışı ve tapyoka fermantasyonu yoluyla etanol üretimine yönelik potansiyel keşfettiği ve böylece Tayland’ın büyük bir etanol üretim merkezine dönüştürülmesinin öngörüldüğü açıklandı.

FTI tarafından, endüstriyel sınıf etanolün yalnızca yeni nesil araçların yakıtı olarak değil, ayrıca ilaç, kozmetik ve temizlik ürünleri de dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanıldığı, halihazırda Tayland’ın çeşitli endüstrilerde kullanılmak üzere yılda 4 milyar Baht'ın (yaklaşık 112 milyon Dolar) üzerinde etanol ithal ettiği dile getirildi.

Yapılan açıklamada, ithal endüstriyel sınıf etanolün litre başına 55-60 baht civarında bir maliyete sahip olduğuna dikkat çekerek yerli etanolün maliyetinin yalnızca 40 baht civarında olmasının beklendiği, fakat Tayland’daki düzenlemeler kapsamında endüstriyel sınıf etanolün saf alkol kabul edilmesi sebebiyle halihazırda üretiminin yapılamadığı belirtildi.

B.E. 1950 İçki Yasası kapsamında Tayland'da saf alkolün yetkili tek üreticisi ve distribütörü İçki Fabrikası Organizasyonu olup yalnızca adıgeçen kurumun endüstriyel kalitede etanol üretmesine izin verilmektedir.