Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

8. Çin Akıllı Raylı Sistem Rt Forumu Ve 2024 "Kuşak Ve Yol" Demiryolu Taşımacılığı Entegrasyonu Geliştirme Zirvesi Forumu

“China Smart Rail Transit Conference” organize komitesinden alınan davette;

Çin’in dünyanın en büyük demiryolu taşımacılığı pazarı olduğu, büyük ölçekli demiryolu transit ağı ve dünya lideri bir demiryolu ve demiryolu transit ekipman ve teknoloji sisteminin oluştuğu, 2023 yılı sonu itibariyle Çin demiryollarının işletme kilometresinin 159.000 km. ye ulaştığı, bunun 45.000 km.sinin yüksek hızlı tren ağı olduğu, toplam 55 şehirde 306 kentsel raylı ulaşım metro hattı açıldığı ve 10.165,7 işletme kilometresi ve 5.897 istasyona ulaşıldığı belirtilerek 8. Çin Akıllı Raylı Sistem RT Forumu ve 2024 "Kuşak ve Yol" Demiryolu Taşımacılığı Entegrasyonu Geliştirme Zirvesi Forumunun 16-18 Mayıs 2024 tarihlerinde Shaanxi eyaleti Xian şehrinde düzenleneceği; söz konusu etkinlikte Çin'de demiryolu taşımacılığı alanında yetkili liderlerin, akademisyenlerin ve sektör uzmanlarının yer alacağı ifade edilmektedir.

Ayrıca; Pakistan, Özbekistan, Kazakistan, Malezya, Singapur, Endonezya, Tayland, Vietnam, Laos, Sri Lanka, Kırgızistan, Nepal, Türkiye gibi komşu ülkelerden hükümet yetkilileri, demiryolu taşımacılığı yöneticileri, demiryolu lojistik ve metro şirketleri temsilcilerinin de foruma katılmasından memnuniyet duyacakları; Çin'deki ve dünyadaki demiryolu ve demiryolu transit yatırımı, inşaatı, işletmesi, bakımı, hizmetleri ve diğer ilgili alanlarla ilgili foruma katılmak ve küresel ilerlemeyi ve gelişmeyi teşvik etmek için tüm paydaşları söz konusu etkinliğe davet ettikleri bildirilmektedir.

Bu meyanda bahse konu Konferans ve Foruma ilişkin bilgilerin Ulaştırma Bakanlığı, TCDD, TCDD Taşımacılık A.Ş. ve demiryolu sektöründeki ilgili şirket ve özel sektör temsilcileri ile paylaşılmasında fayda mülahaza edilmektedir.