Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Çiftçiler Cuma Gününden İtibaren Slovakya Sinir Kapisini Kapatacak

Polonyalı çiftçiler Cuma gününden itibaren Mart ayı sonuna kadar Malopolska bölgesindeki Chyzne'de bulunan Slovakya sınır kapısından kamyonların geçişini engelleyeceğini açıkladılar. 

Çiftçiler  yaptıkları açıklamada, abluka süresince saatte bir kamyonun sınırı geçmesine izin vereceklerini duyurdu. Sçz konusu protesto, Ukrayna'dan tahıl girişine ve AB'nin Yeşil Anlaşma ekolojik tarım programına karşı yapılmaktadır. Chyzne köyü sınır kapısının kapatılması şeklindeki protesto, Polonya'nın güneyindeki Jablonka'da bulunan yerel makamlara resmi olarak bildirilmiştir.

Jablonka Belediyesi sekreteri Artur Gorka,  yaptığı açıklamada protestocu çiftçilerin Cuma günü sabah saat 10'da sınıra giden 7 numaralı ulusal yolda toplanacaklarını ve ardından tarım makinelerini Chyzne-Trstena sınır kapısına götüreceklerini söyledi. Uygulamaya göre protestocu çiftçiler, binek araçların, bisikletlilerin ve yayaların geçişine izin verecekler ancak tüm kamyonların geçişi engellenecek ve sadece saatte bir kamyonun geçişine izin verilmesi öngörülmektedir. 

Eylemlerin Mart ayı sonuna kadar devam etmesi beklenmektedir.