Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan Tarım Bakanlığı Yaklaşık 270 Milyon Dolar Değerinde 100 Büyük Proje Uygulamayı Planlıyor.

Bakanlar Kurulu basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Sanayii Bakanı Sayın Bakıt Torobayev, Kırgız Cumhuriyeti Kalkınma Kurumları Koordinasyon Konseyi toplantısı sırasında, önümüzdeki yıllarda Tarım Bakanlığı'nın 11 sektörde 100 büyük iş projesini hayata geçireceğini söyledi.

Bölgesel Kalkınma Sosyal Ortaklık Fonu'na göre Bakanlık şunları uygulamayı planlıyor:

Ticaret ve lojistik merkezleri üzerine 2 proje;Tarım makineleri alanında 11 proje;8 kümes hayvancılığı projesi;20 eğitim ve bilimsel proje;et üretiminde 6 proje;süt ürünleri üretiminde 7 proje;balıkçılık alanında 14 proje;3 meyve yetiştiriciliği projesi;3 fındık yetiştirme projesi;6 deri ve tekstil projesi;Bölgesel kalkınma alanında 12 proje.

 

Yukarıdaki projelerin hayata geçirilmesi için toplamda yaklaşık 24 milyar Kırgız somu (yaklaşık 270 milyon dolar) gerekecektir. Bu doğrultuda Kırgız Bakanlar Kurulu Başkanı Sn. Akylbek Caparov, kalkınma kurumlarını ve devlet bankalarını tarımsal sanayi kompleksinin geliştirilmesine yönelik 100 büyük iş projesini aktif olarak desteklemeye çağırdı.

 

Kaynak:

https://www.gov.kg/ru/post/s/24022-akylbek-zaparov-olkonun-onukturuu-instituttaryn-aiyl-carba-ministrligi-tarabynan-zakynky-zyldary-iske-asyryla-turgan-100-dolboordu-aktivduu-koldoogo-cakyrdy

https://economist.kg/agriculture/2024/03/14/minsielkhoz-kr-v-blizhaishiie-ghody-planiruiet-riealizovat-100-novykh-proiektov-na-24-mlrd-somov-spisok/

 

 

Firmalarımızın ilgili Kurum nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

K.C. Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Sanayii Bakanlığı

https://agro.gov.kg/ru/main/

 

İhaleler için:

http://zakupki.gov.kg/popp/