Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas ile Çin Arasındaki Ekonomik İlişkilerin Güçlü Bir Şekilde Devam Ettiği Açıklandı

Fas-Çin İş Konseyi Başkanı Mehdi LARAKİ’ye göre, 2022 yılında Fas ile Çin arasındaki ticaret hacmi %50'den fazla artarak 7,6 Milyar Dolara ulaşmış olup Çin, Fas'ın üçüncü ticaret ortağı ve Asya'daki 1. ekonomik ortağı haline geldi. Ayrıca, Çin'in Fas'taki yatırımları da dikkate değer bir dönüm noktasına ulaştı. Çin’in Fas’ın sanayi, ulaştırma, enerji ve gayrimenkul gibi önemli sektörlere 56 Milyon Dolardan fazla yatırım yapması Çin'in, Fas Krallığına artan ilgisini yansıtmaktadır.

Öte yandan Fas, her yıl, yalnızca bir pazar olarak değil, aynı zamanda Afrika ve Avrupa'ya açılan bir giriş olarak sunduğu çok sayıda fırsatı keşfetmeye gelen yaklaşık kırk Çinli delegasyonu ağırlamaktadır. Mart başında Çin Ticaret Bakanı gibi hükümet temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen ve Çin hükümetinin aktif desteğiyle, bu yeni ekonomik ortamın araştırılması için, teşvik edilen bu ziyaretler, Çin'in yerel pazara artan ilgisini yansıtmaktadır.

Fas İşletmeler Genel Konfederasyonu (CGEM), Çinli girişimcilere Afrika, ABD veya Avrupa'da halihazırda kurulmuş yerel bir ortak bulmalarını önermektedir. Bu yaklaşım, hem zamandan tasarruf etmelerini hem de ilgili pazarlara daha kolay erişim avantajı sağlamaktadır.

Kaynak: https://fr.le360.ma/economie/echanges-commerciaux-investissements-secteurs-dactivite-en-chiffres-le-point-sur-les-relations-entre_R753ZTPBHRCWRPGTVDXHEA7U3Y/