Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

İnnopolis Üniversitesi, Google ve Amazon'a Rakip Oluşturmayı Hedeflemektedir.

İnnopolis Üniversitesi'nin ileri mühendislik okulunda yapay zeka kullanarak bir otomatik kod üreticisi (automatic code generator) geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Benzer projeler, bilgisayarlar ve diğer teknolojiler için program oluşturmayı hızlandırmanın yanı sıra, üretim de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlayarak kodun güvenliğini artırmaktadır. Üniversite direktörü Kirill Semenihin'in ifadesine göre üniversitenin büyük bir ortak ağı bulunmakta olup, bunlar arasında "Gazprom", VK, Rostelekom ve MTS gibi kuruluşlar bulunmaktadır. Programa RF Tataristan Cumhuriyeti de destek sağlamaktadır.

Semenihin "Bu, hem bizim hem de ülkenin genelinde önemli bir hedef. Bu alanda Microsoft, Google ve Amazon gibi birçok oyuncu rekabet etmektedir. Umarım ki biz de onlarla rekabet edebiliriz" demiştir.

Bu yıl İnnopolis Üniversitesi'nde robotik merkezin işlevselliğinin endüstri alanında genişletilmesi planlanmaktadır. Üniversite, sektördeki işletmeleri, geliştiricileri, üreticileri ve diğer üniversiteleri bir araya getirerek teknolojik bağımsızlığı sağlamayı, endüstri için robot üretimini artırmayı ve endüstriyel alan ve teknolojilerin gelişimini hızlandırmayı amaçlamaktadır.