Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas’tan Yeni Aktarmasız Marakeş-New York Havayolu Hattının Açılacağı İlan Edildi

Fas Ulusal Turizm Ofisi (ONMT), 7 Mart 2024 tarihinde, Amerikan “United Airlines” havayolu şirketi ile New York'u Marakeş'e bağlayacak bir havayolu hattının açılmasıyla ilgili bir anlaşma imzaladı. Ofisin açıklamasına göre, bu yeni hattın açılması, “Light in Action” eylem planı ve 2023-2026 turizm stratejik yol haritası doğrultusunda, ONMT ekiplerinin Amerika pazarına yönelik gerçekleştirdiği çok sayıda tanıtım faaliyetinin bir sonucudur. 167 koltuklu Boeing 767-300 uçağının kullanılacağı yeni hat kapsamında Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftalık üç sefer yapılacaktır.

Sezonluk kış hattı, 31 Ekim 2024'ten itibaren Newark/New York merkezinden hizmete girecek ve yıllık hat haline getirilmesi de mümkün olacaktır. Bu aktarmasız hattın hizmete girmesiyle, United Airlines, bir Kuzey Afrika ülkesine aktarmasız uçuş imkanı sunan tek Amerikalı havayolu şirketi oldu. 2024 yılında bu yeni hattın açılması ve Air Transat havayolu şirketi ile işbirliği içinde, Haziran ayından itibaren Marakeş-Montreal hattının açılmasıyla, ONMT Marakeş'i, Kuzey Amerika'da bulunan 2 büyük şehre bağlamayı başarmış olacaktır.

Kaynak: https://fr.le360.ma/economie/accord-historique-entre-united-airlines-et-lonmt-lancement-dune-liaison-directe-reliant-new-york-a_XGXRPDPALFDKNHWURR6YOVAQ3I/