Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası EBRD, Kırgızistan'In Dört Şehrinin Sakinlerine Su Temini Için 16 Milyon Avro Tahsis Edecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov, Kırgız Cumhuriyeti ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında ülkenin su sektörünün sürdürülebilirliğini iyileştirme projesine ilişkin kredi anlaşmasının onaylanmasına ilişkin belgeyi imzaladı. Fonlar dört şehrin sakinlerine su sağlamak için kullanılacak.

Anlaşma, Kırgızistan'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan iş istasyonları, ofis ekipmanları, özel araçlar, iş ve laboratuvar ekipmanlarının yanı sıra sayaçların kalibrasyonu ve test edilmesine yönelik ekipmanların satın alınması ve teslimi, bir idari binanın inşası ve ülkenin dört şehrinde su tedarik sistemlerinin rehabilitasyonu ve genişletilmesi için 8 milyon Avro tutarında kredi sağlanmasını öngörüyor.

Bahse konu dilim, her biri 2 milyon Avro olmak üzere Kadamçay, Taş-Kumyr, Kok-Zhangak ve Aidarken arasında eşit olarak paylaştırılacaktır.

Buna ek olarak hibe anlaşması, EBRD Hissedar Özel Fonu'ndan 8 milyon Avro hibe fonu ve Kırgız Cumhuriyeti'ne yukarıdaki şehirlerdeki içme suyu tedarik sistemlerinin rehabilitasyonu ve modernizasyonu için 2,6 milyon Avro teknik işbirliği hibe fonu sağlamaktadır.

 

Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2024/03/05/iebrr-vydielit-kyrghyzstanu-eu16-mln-dlia-obiespiechieniie-vodoi-zhitieliei-chietyriekh-ghorodov-kr/

Müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarımız ile ilgili ürün-ekipman üretici/ihracatçısı firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.