Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

E-Ticaret 2024 Forumu (E-COMKG 24) 28 Nisan'da Bişkek'te düzenlenecek

Kırgız Cumhuriyeti Elektronik Ticaret Derneği tarafından bildirildiğine göre, Kırgızistan'daki pazar yerlerinde yeni eğilimler, içgörüler, beklentiler, temaslar ve yeni iş fırsatlarına adanmış E-COMKG 24 forumu 28 Nisan'da Bişkek'te düzenlenecek. 

E-Ticaret Derneği Pazar Yerleri Komitesi Başkanı'na göre, pazar yerleri ve tüm çevrimiçi ticaret sistemi Kırgızistanlılara küresel çevrimiçi satış pazarına girme fırsatı veriyor.

"Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün gelişimi, Kırgızistan'da işlerin başarılı bir şekilde yürütülmesine ve ekonomik büyüme oranının artırılmasına katkıda bulunan bir faktördür. E-ticaret BDT'de son yirmi yıldır aktif olarak gelişiyor ve biz de önümüze çıkan tüm fırsatları değerlendirmeliyiz" dedi.

Ona göre, BDT ekonomilerinin oldukça genç bir segmenti olan internet ticareti aktif bir şekilde ivme kazanıyor. Başkan, "Ülkemiz, köklü hazır giyim üretimi nedeniyle e-ticaret pazarında üst sıralarda yer almaya hazırdır" diyor.

Forum, malların belgelendirilmesi ve beyanı, Honest Mark etiketlemesi, satıcılar için vergi rejimleri ve lojistik konulara odaklanacak. Forumun ikinci gününde, online ticaret konusunda uzmanların ve konuşmacıların satıcılarınızın ofislerini parçalara ayıracağı ve yüksek satış ve karlılığa nasıl ulaşılacağına dair net algoritmalar vereceği bir mastermind düzenlenecek.

Forumun konuşmacıları arasında şunlar da yer alacaktır: - Pazar yerlerinde milyar dolarlık cirolara sahip en iyi satıcılar - Sertifikasyon ve mal beyanları konusunda uzmanlar - "Dürüst Marka" konularında uzmanlar - E-ticaretin vergilendirilmesi konusunda uzmanlar - Yabancı pazaryerlerinin temsilcileri - Ulusal pazaryerlerinin temsilcileri - B2B, B2C ve C2C ticaret platformlarının temsilcileri vb. Ayrıca, forum sırasında mal ve hizmet üreticilerinin bir sergisi olacaktır. Bankalar, lojistik şirketleri, dolum hizmetleri ve e-ticaret alanında hizmet veren diğer şirketler sergilerini sunacaklardır. Forum sonucunda, e-ticaret pazarında çalışan girişimciler ve şirketler arasında adayların ödüllendirileceği ciddi bir tören düzenlenecektir.

Daha fazla bilgi E-Ticaret Derneği web sitesinde  (e-comkg.org) ve @ecomkg_news Instagram sayfasında bulunabilir.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2024/04/18/v-bishkiekie-proidiet-forum-e-comkg-24-po-triendam-insaidam-i-novym-vozmozhnostiam-na-markietplieisakh/