Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karakol Şehrinde 350 Yataklı Bir Hastane İnşa Edilecek

Sağlık Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Issık Göl Bölgesi Birleşik Hastanesi'nde 350 yataklı çok işlevli yeni bir hastanenin temel atma töreni düzenlendi.

Yeni hastane modern ekipmanlarla donatılacak ve bölge sakinlerinin geniş bir hizmet yelpazesinde kaliteli tıbbi bakım almalarını sağlayacak.

Etkinliğe Sağlık Bakanı Sayın Alymkadir Beishenaliev, Parlamento Jogorku Kenesh milletvekilleri, Issık Göl Bölgesi Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi ve bölgedeki sağlık kuruluşlarının başkan ve çalışanları katıldı. Sayın Sağlık Bakanı yaptığı konuşmada, ülkenin devlet politikasının vatandaşların sağlığının korunması ve güçlendirilmesi için tüm koşulların yaratılmasını amaçladığını vurguladı.

Beishenaliyev, "Karakol'da 600 milyon Kırgız somu'na mal olacak yeni bir bölge hastanesinin inşası, bölge sakinleri için tıbbi hizmetlerin kalitesini artıracak" dedi. Toplam 6,200 metrekare alana ve 350 yatağa sahip olacak hastane, konsültasyon ve teşhis bölümü, ameliyathanesi olan cerrahi ve travmatoloji bölümleri, KBB, göz, tedavi, onkoloji, çocuk ve diğer bölümleri içeren beş bloktan oluşacak.

Hastanede ayrıca bir morg, oksijen istasyonu, kazan dairesi, otopark ve jeneratör odası da bulunacak. Karakol'daki yeni bölge hastanesinin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2024/04/19/v-karakolie-postroiat-bolnitsu-na-350-koiek-za-600-mln-somov/

Söz konusu projede ihtiyaç duyulması muhtemel ilgili ürün/ekipman üreticisi ihracatçısı firmalarımız başta olmak üzere ilgili firmalarımızın değerlendirmelerine sunulmaktadır.

Firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında fayda görülmektedir.

 

K.C. Sağlık Bakanlığı

https://med.kg/