Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Brezilya, Yatırımlar İçin En Cazip 25 Ülke Arasında Yer Alıyor

Brezilya, Yatırımlar İçin En Cazip 25 Ülke Arasında Yer Alıyor

Brezilya, yatırım açısından en cazip ülkeler sıralamasında dünya sıralamasına geri döndü. Kearney danışmanlık şirketi tarafından her yıl gerçekleştirilen Doğrudan Yabancı Yatırım Güven Endeksi bunu gösteriyor.

Ülke, dünyanın önde gelen şirketlerinin yöneticileri tarafından değerlendirilen 25 ülke arasında 19. sırada yer alıyor. Brezilya 2022'de 22. sırada bulunuyor idi. 2023 yılında ise anılan listede yer almadı.

Araştırma kapsamında iş adamlarının önümüzdeki üç yıldaki yatırım beklentileri değerlendiriliyor. Başka bir deyişle, pozisyon ne kadar iyi olursa yöneticilerin ülkeye kaynak yatırımı yapma niyetinde olma olasılığı da o denli artmaktadır.

Yıllık cirosu 500 milyon ABD Doları ve üzerinde olan şirketlerin yöneticileriyle görüşmeler yapılıyor. Toplamda şirketlerin genel merkezi 30 ülkede bulunmaktadır ve tüm sektörleri kapsamaktadır.

Sıralamada lider dünya ekonomisinin lideri ABD oldu. Bu yıl ikinci sırada Kanada yer alırken onu Çin, İngiltere ve Almanya takip etti.

Rapora göre yatırımcıların Brezilya'ya yönelik iştahının, Ulaştırma Bakanı Renan Filho'nun Eylül 2023'te ülkenin önümüzdeki üç yıl için demiryolu ve karayolu projelerine yönelik yaklaşık 180 milyar R$ özel yatırım çekmeyi beklediğini açıklamasıyla ilintilidir.

Kaynak: https://g1.globo.com/economia/noticia/2024/04/24/brasil-volta-a-ranking-de-25-paises-mais-atrativos-para-investimentos.ghtml