Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas’ın Tanger Med Limanında Gümrük İdaresinin 7/24 Saat Hizmet Vereceği Duyuruldu

Fas Gümrük ve Dolaylı Vergiler İdaresi (ADII), 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren Tangier Med limanında gümrük hizmetlerinin sürekli işleyişine yönelik yeni bir iş organizasyonu uygulamaya başladığını ilan etti. Bu kapsamda, Tanger Med limanında gümrükleme işlemleri artık haftanın 7 günü, gece veya gündüz herhangi bir saatte gerçekleştirilebilecektir.

İdarenin bir basın açıklamasında, liman otoriteleri ve özel sektör ile istişarede bulunularak geliştirilen bu yeni uygulamanın İdare tarafından yürütülen iş destek politikası kapsamına girdiği belirtildi. İdare, ayrıca, bu uygulamanın temel amacının ihracatçı şirketlerin rekabet gücünü desteklemek ve uluslararası taşımacılıkta faaliyet gösteren firmaların verimliliğini artırmak için mal gümrükleme işlemlerinin akışkanlığını güçlendirmek ve gümrükleme sürelerini azaltmak olduğunu açıkladı.

Bu girişimin işletmeler lehine başarısının garanti altına alınması için, Gümrük idaresi tarafından, limandaki işgücünün güçlendirilmesi ve harekete geçirilmesinin yanı sıra iş organizasyonunun yeni çalışma yönteminin gerekliliklerini karşılayacak şekilde uyarlanması açısından gerekli tüm önlemlerin alındığı vurgulandı.

Kaynak: https://www.lopinion.ma/Tanger-Med-Un-service-douanier-24h-24-des-le-15-avril_a52850.html