Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

AIIB, Özbekistan'da 2,58 Milyar Dolar Değerinde 12 Projeyi Finanse Edecek.

Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov dün Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) Başkan Yardımcısı Konstantin Limitovsky ile bir araya geldi.

Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na göre taraflar, enerji, eğitim, sağlık ve su temini alanlarında gelecek vaat eden projelerin hayata geçirilmesi sürecine ve 2024-2026 yılları için öngörülen işbirliği programına dahil edilen yeni girişimlerin ortak uygulanması olanaklarını değerlendirdi.

Program çerçevesinde yeşil enerji, su temini, otoyolların yeniden inşası ve altyapı geliştirme gibi toplam 2,58 milyar dolar değerinde 12 projenin finansmanı öngörülüyor.

AIIB'nin Eylül ayında Semerkant'ta gerçekleştirilecek 9'uncu yıllık Yönetim Kurulu toplantısına yönelik hazırlıkların gidişatının görüşülmesine özellikle dikkat edildi.

Halihazırda devlet bütçesinin desteklenmesi, su temini ve sanitasyon, enerji, küçük işletme ve özel girişimcilik gibi sektörlerde bankanın katılımıyla toplam değeri 2,57 milyar dolar olan 13 proje hayata geçiriliyor (Kun.uz).