Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Florida Özel Sektör Büyüme Oranı

Florida Ticaret Bakanlığı tarafından, Florida'nın özel sektör iş büyüme oranının ABD'nin diğer eyaletlerine kıyasla öncü olmaya devam ettiği, Florida'nın özel sektör istihdam büyüme oranı yıllık bazda yüzde 2,1 artarak (+179.800 iş), ulusal oran olan yüzde 1,7'den daha hızlı bir büyüme gerçekleştiği paylaşılmaktadır. Bu itibarla, Florida’nın, Mayıs 2020'den bu yana geçen 47 ayın 45'inde istihdam artışı yaşandığını göstermektedir.

Florida Ticaret Bakanı J. Alex Kelly tarafından paylaşılan ifadeler bu şekildedir: “Vali Ron De Santis'in liderliğinde Florida, altyapı, ekonomik dayanıklılık ve işgücü eğitiminde dünya standartlarında yatırımlarla ilerlemeye devam ediyor. Florida'nın ulaşım altyapısına, su kalitesine ve dayanıklılığına yapılan son yatırımlar ve ticari kira vergilerindeki indirim, Florida'nın, işletmelerin çoğunluğunun küçük ve orta ölçekli küçük işletmelerden oluştuğu, ülkenin en iş ve girişimci dostu ortamına devam eden yatırımlarının harika örnekleridir.”

Eğitim ve sağlık hizmetleri sektörü, bir önceki aya göre 12.500 iş ekleyerek (+ yüzde 0,8) tüm büyük sektörler arasında en fazla iş kazanan sektör olurken, ardından inşaat sektörü, 3.600 iş ekleyerek (+ yüzde 0,6) ikinci sırada yer almaktadır.

Mart 2024 için ulusal işsizlik oranı yüzde 3,8 olarak açıklanırken, Florida'nın oranı yüzde 3,2 olarak açıklanmıştır. Açıklanan rakamlar neticesinde Florida’nın ulusal orandan yüzde 0,6 puan daha düşük olduğu gözlemlenmekte ve art arda 41 aydır ulusal orandan daha düşük seviyede seyrettiği bilgisi ifade edilmektedir.