Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Tüm Maaşlar Yüzde 20'nin Üzerinde Artırılacak

Karadağ Başbakanı Milojko Spajiç, Karadağ'daki yaklaşık 300 bin çalışanın maaşlarının Avrupa Şimdi 2 programı aracılığıyla ortalama yüzde 20'nin üzerinde artacağını duyurdu.

“Karadağ'da herkesin maaş artışı olacak. Avrupa Şimdi 2, Karadağ'daki yaklaşık 300.000 çalışan için geçerli ve bunların ücretleri ortalama yüzde 20'nin üzerinde önemli ölçüde artacak." diyen Spajiç, 2026'ya kadar Mali Strateji ve Europe Now 2 programını tanıttığı bir basın toplantısında söyledi.

Spajiç, Karadağ'da ortalama maaşın yakında 1.000 avroya ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Ona göre asgari ücret ortalama 700 Avro, özellikle de ortaokul ve orta öğrenim görenler için 600 Avro, yüksek öğrenim görenler için ise 800 Avro olacak.

"Bunu, çeşitli tedbirlerle telafi edeceğimiz katkı paylarını azaltarak yapacağız. Emeklilik ve Maluliyet Sigortası Fonu'na katkı paylarını öncelikle işveren tarafında yüzde 5,5'ten yüzde sıfıra, çalışan tarafında ise yüzde 15'ten yüzde 15'e indireceğiz. Bu, asgari ücretteki artışın etkilerini hafifletmeye yardımcı olacak telafi edici bir önlemdir” diye açıkladı Spajiç.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MİNA)

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği