Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas’ın Kazablanka, Kenitra ve Fez Şehirlerinde Yeni Lojistik Bölgeleri Yapılacaktır

Fas Ulaştırma ve Lojistik Bakanlığının yaptığı açıklamada, geliştirme çalışmaları tamamlanma aşamasında olan Agadir'in (Ait Melloul) güneyinde yer alan lojistik bölgesine ek olarak, Fas Lojistik Geliştirme Ajansı (AMDL)'nın Kazablanka, Kenitra ve Fez şehirlerinde yeni lojistik bölgelerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları bu yıl içinde başlatmaya hazırlandığı ilan edildi. Söz konusu açıklama, Fas Ulaştırma ve Lojistik Bakanı Mohammed ABDELJALİL'in başkanlığında düzenlenen AMDL yönetim kurulu toplantısında yapıldı.

Toplantıda ayrıca, özellikle 2028 yılına kadar toplam 750 hektarlık öncelikli programın uygulamaya konulması yoluyla, 2024 yılının ilk yarısında Ajansın Fas'taki lojistik bölgelerinin geliştirilmesine yönelik gerçekleşmeleri gözden geçirildi. Mezkur programın, mal trafiğinin yoğunlaştığı bölgelerdeki akışları konsolide etmek için lojistik kurulumları ağırlamak amacıyla, en iyi standartlarda geliştirilmiş lojistik arazisi sağlamayı amaçladığı belirtildi. Öte yandan, AMDL, lojistik tedarik zincirinin rekabet gücünün artırılması için teknik ve finansal destek sunan firmalar lojistik yükseltme programının 2. versiyonunu geliştirmek için özel sektör ortaklarıyla işbirliği içinde çalışmaktadır.

Kaynak: https://fr.le360.ma/economie/de-nouvelles-zones-logistiques-seront-installees-a-casablanca-kenitra-et-fes_MCIHNYMJUNCZ7CMPTIOCLLEWWE/