Karadağ Ulaştırma Bakanı Maja Vukiçeviç, otoyolun ikinci bölümünün inşaatı için yapılan ihaleye, birinci bölümü inşa eden Çinli CRBC şirketi de dahil olmak üzere Çin, Türkiye ve Azerbaycan'dan sekiz firmanın başvurduğunu söyledi.
Otoyolun inşası için dört firmanın kısa listeye alındığına dikkat çekiyor.
Vukiçeviç, "İhale EBRD kurallarına göre yapılıyor, projeyi kimin finanse edeceği ve kimin seçileceği ihale koşullarına bağlı" dedi ve "paranın bir kısmı AB'den alınan bir krediyle güvence altına alındı" sözlerine ekledi.
Bakan, "yüzde olarak otoyolun ikinci bölümünün yapım hakkının Çinli CRBC'ye verilmesinin mümkün olduğunu" belirterek, yüklenici seçiminin ihale koşullarına bağlı olduğunu ve devlet şirketi Monteput'un Ulaştırma Bakanı seçilmeden önce bir müteahhit için ihale açıkladığını belirtti.
Bakan, "İhaleye CCC şirketi, şemsiye şirket ya da kendi deyimiyle CRBS'nin ana şirketi başvurdu ancak ihalede kimin seçileceği, şartları karşılayıp karşılamadığına bağlı" dedi.
Vukiçeviç, Bar-Boljare otoyolunun ikinci bölümünün inşaatının gelecek yıl devam etmesini ve tüm çalışmaların öngörülen sürede tamamlanmasını bekliyor.
Karadağ Hükümeti'nin otoyol ve karayolları inşaatına ilişkin iddialı planından bahseden Vukiçeviç, paranın önemli bir kısmının Batı Balkanlar fonundan, bir kısmının EBRD kredisinden ve bir kısmının da kendi fonlarından sağlanacağını söyledi.
Kaynak: İnvestitor Haber Sitesi
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği
