Kırgızistan Havalimanları A.Ş. tarafından bildirildiğine göre, Celal-Abad bölgesinin Suzak ilçesinde yeni bir uluslararası havalimanı olan "Celal-Abad "ın inşasına yakında başlanılması planlanmaktadır.
Havalimanı 381 hektarlık bir alan üzerinde yer alacaktır. Proje, toplam 10 bin metrekare alana sahip iki katlı bir yolcu terminalinin inşasını öngörmektedir. Yolcu kapasitesi saatte 350'den fazla yolcu olacak ve bunun da yüksek düzeyde konfor ve hizmet sağlaması öngörülmektedir.
Havaalanı altyapısı uluslararası standartlara uygun olacaktır: 3.800 metrelik bir pist, iki taksi yolu ve altı uçak park alanı inşa edilmesi planlanmaktadır.
Yeni havalimanı, Boeing 737, Airbus A320 ve A321'in yanı sıra IL-76, Airbus A330, Boeing 767-300 ve diğerleri dahil olmak üzere hem yolcu hem de kargo uçaklarını barındırmasına izin veren 4E havalimanı olarak kategorize edilecektir.
Projenin, Cumhurbaşkanı Sn. Sadır Caparov tarafından tanımlanan Kırgızistan havacılık endüstrisinin geliştirilmesi stratejisi çerçevesinde uygulandığı kaydedildi.