Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Katherina Reiche, Almanya Federal Araştırma, Teknoloji ve Uzay Bakanı Dorothee Bär ile firma CEO’su Will Marshall’ın katıldığı bir basın toplantısıyla proje kamuoyuyla paylaşıldı.
Dünya gözlem uyduları filosu tasarlayan, inşa eden ve işleten firma Alman hükümeti ile çok yıllı 240 milyon Avro’luk bir anlaşma ve NATO ile önemli bir sözleşme yapacak. Planet Labs’in Almanya’daki çalışan sayısı yaklaşık %50 artacak.
Almanya Federal Araştırma, Teknoloji ve Uzay Bakanı Dorothee Bär, uydu hizmetleri olmadan, modern yaşamın düşünülemez olduğunu ve kriz durumlarında, bu hizmetlerin güvenlik ve hükümetin hareket kabiliyeti için de elzem olduğunu belirtmiştir. Planet’in faaliyetlerini Almanya’da genişletmeyi ve Berlin’de bir uydu üretim tesisi kurmayı planlamasının, Almanya’da uzay sektörüne olan bağlılığın önemli bir işareti olduğunu ve Almanya'nın uzay sektöründeki çekiciliğini ve rekabet gücünü açıkça gösterdiğini belirten Bakan bu sektörün stratejik ve ekonomik olarak gelecek için önemli olduğunu ve gelişmekte olan Yeni Uzay ekosisteminin öncü yenilikler ve teknolojik egemenlik için kullanılması gerektiğinin altını çizmiştir.
Almanya Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Katherina Reiche ise Planet Labs firmasının Berlin’deki yeni yüksek teknoloji üretim tesisine yaptığı yatırımın sadece bir lokasyon tercihi olmadığını, Almanya’nın yüksek teknoloji ve uzay sanayi merkezi olduğuna dair bir güven oyu anlamına da geldiğini belirtmiş ve bu yatırımın Almanya’nın yenilik ve sanayi yetkinliğinin öncüsü olarak rolünü vurgulamakta olduğunu ifade etmiştir.
