Manpower Group tarafından 1-31 Ekim 2025 tarihleri arasında 41 ülkede 39.063 çalışanla gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda hazırladığı rapora göre işverenler bu yıl geçen yıla kıyasla uzmanlık becerilerine sahip personel bulmakta daha fazla zorluk yaşamaktadır.
Yunanistan'da 2026'nın ilk çeyreğine ilişkin iş olanaklarıyla ilgili olarak toplam 520 işverenle görüşüldü. İşverenlerin %84'ü uzman personel alımında zorluk yaşadığını bildirdi; ki bu oran 2025'e göre %2 artış anlamına gelmektedir.
Rapora göre Yunanistan, incelenen 41 ülke arasında en yüksek personel sıkıntısı yaşayan üç ülkeden biridir. Slovenya %87 ile listenin başında yer alırken, onu %84 ile Yunanistan ve Japonya takip etmektedir.
Ayrıca, diğer ülkelerden farklı olarak, personel sıkıntısı Yunan ekonomisinin neredeyse tüm sektörlerini etkilemektedir.
Araştırmaya göre, "Yunanistan'daki yetenek sıkıntısının daha da artması, teknik ve dijital becerilere olan talebin aynı anda artması, inşaat ve sanayi gibi temel sektörlerdeki yatırımların hızlanması ve piyasa ihtiyaçları ile işgücündeki mevcut uygulamalı beceriler arasındaki devam eden uyumsuzlukla bağlantılıdır."
