Hırvatistan hükümeti, Zagreb çevre yolunun en yoğun kesimlerinden biri olan Zagreb Zapad–Lučko hattına üçüncü şerit eklenmesi için 29,6 milyon avroluk sözleşme imzaladı. Günlük 80 binden fazla aracın kullandığı güzergâhtaki proje, önümüzdeki bir yıl içinde çevre yoluna yönelik planlanan toplam 65 milyon avroluk ulaştırma yatırımı paketinin parçası olacaktır.
Proje kapsamında ayrıca Bregana–Zagreb Zapad kesiminin yenilenmesi, Rakitje kavşağının modernizasyonu ve yeni otoyol hizmet alanları yatırımları da yer almaktadır.
Hükümet, projeyi Zagreb ile Split ve Rijeka arasındaki trafik akışını rahatlatacak stratejik bir altyapı adımı olarak değerlendiriyor.
Başbakan Andrej Plenković, Hırvatistan’ın “Orta Avrupa’nın Akdeniz kapısı” konumunu güçlendirmek amacıyla otoyol ve demiryolu altyapısına büyük ölçekli yatırımların sürdüğünü de vurgulamıştır.
