Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Lüks Ürün Madagaskar Havyarı Dünyayı Fethediyor

Madagaskar'ın ürünlerinin mükemmelliği ile ayırt edildiği yaşam yönleri vardır. Yıldızlı şeflerin en talepkar damak zevklerini baştan çıkaran Rova Havyarı gibi.

Buna kim inanırdı? Madagaskar, Petrossian, Prunier ve hatta Sturia'nın kapalı çemberine katılmayı hedefliyor. 1900'lü yıllardan beri ticaretle uğraşan bu Avrupalı havyar üreticileri, zamanla Çar'ın sofralarında ve Versay sarayında sunulan bu lüks ve efsanevi yemek, bugün Madagaskar bölgesinin bir ürünü ve tarihin ilk havyarı Afrika'da üretilmiştir.

Madagaskar havyarı, Rova havyarı, şimdi dünyanın en büyük masalarında oturuyor. Ayrıca üç Michelin yıldızlı ünlü Fransız şef Pierre Gagnaire'i de etkilemeyi başardı. Ama aynı zamanda, yerel yıldız ve 2010 yılında Fransız Mutfak Akademisi'ne katılan ilk Afrikalı şef Lalaina Ravelomanana, Madagaskar ülkesi haline gelen bu ultra lüks üründen duyduğu gururu dile getirdi.

“Rova havyarı, Madagaskar'ın kalitesini ayırt edebilmek için yaklaşık yirmi markayı tadabilecek kadar şanslıydım. Tanelerinin Q kalitesi, hafif ve satensi dokusu ve doğal iyotlu kokusuyla benzersiz olduğunu teyit edebilirim. Marais Restaurant Madagaskar'ın damak tadına hitap eden şefi Lalaina Ravelomanana'da muhteşem bir tada ve olağanüstü bir uzunluğa sahip. Mutfak sanatı konusundaki itibarı sınırlarımızı aştı. Onun görüşü büyük bir profesyonelin görüşüdür.

Rova havyarının tanıtımı için Mart ayında Marais Restaurant Madagaskar'da altı kişilik bir akşam yemeği düzenlendi.Yıllarca sabır ve yatırım gerektiren bir destan olan Rova havyarı üreticisi Acipenser Madagaskar, 2009 yılında Madagaskar'ın Ambatolaona kasabasında 6 hektarlık bir arazi üzerine kurulmuş ve yatırımcılar için birinci sınıf bir öncü niteliğinde. Orada beş tür mersin balığı yetiştiriliyor.

Acipenser Madagascar, dünyanın en iyi havyarını üretmeyi hedefliyor ve 3 ila 4 milyon Euro arasında bir ciro ile önemli bir üretim artışı öngörüyor.

Kaynak : https://lexpress.mg/23/06/2021