Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türk Hava Yolları 6. Kıtaya İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi: Avustralya'ya Uçan İlk Avrupalı Hava Yolunun 346. Rotası Melburn Oldu

5 kıtada, 129 ülke ve 345 destinasyona uçuş yapan Tük Hava Yollarının 346. rotası Avustralya Victoria Eyaletinin başkenti olan Melburn şehri olarak belirlenmiş olup THY 6. kıtaya da uçuş gerçekleştirerek dünyanın en çok noktasına uçuş gerçekleştiren havayolu ünvanını yeni güzergahı ile elinde bulundurmaya devam etmektedir.

1 Mart tarihinde Türkiye'den hareket eden uçak 2 Mart 2024 itibarıyla Melburn'a varmış olup Avustralya'ya gerçekleştirilen ilk uçuş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı sayın Enver İskurt, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı sayın Prof. Dr. Kemal Yüksek, DEİK Türkiye-Avustralya İş Konseyi Başkanı sayın Steven Young, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı sayın Prof. Dr. Ahmet Bolat ile THY Yönetim Kurulu Üyesi sayın Melih Şükrü Ecertaş, THY Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su sayın Murat Şeker ve THY Genel Müdür Yardımcısı (Pazarlama ve Satış) sayın Ahmet Olmuştur teşrif etmişlerdir.

Söz konusu gelişme ile Bakanlığımız tarafından 2022 yılında yürürlüğe konan Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında yer alan ülkelerden biri olan Avustralya ile mesafelerin artık daha yakın olduğunu söylemek mümkündür. Uçuş süresinin kısalması ile iki ülke arasındaki trafiğin artacağı, özellikle turizm, sağlık turizmi, eğitim gibi alanlarda hizmet ihracatımızın gelişeceği değerlendirilmektedir.