Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türk Hazır giyim Firmaları Kopenhag Moda Fuarına (CIFF) Katıldı

Kopenhag'ta 10-12 Ağustos 2022 tarihlerinde düzenlenen CIFF (Copenhagen International Fashion Fair) etkinliğine milli katılım kapsamında 8, bireysel olarak da 1 Türk firması katılım sağlamıştır. Son dönemde tedarik zincirlerinde yaşanan aksama ve lojistik maliyetlerdeki artışın Danimarka'nın da içinde bulunduğu Kuzey Avrupa pazarında ülkemizin tekstil sektöründeki potansiyelini artırdığı dikkate alındığında fuarın Türk katılımcılar açısından olumlu netice vereceği değerlendirilmektedir.

Ayrıca, söz konusu fuar önümüzdeki süreçte ortaya çıkması beklenen modayı yansıtması bakımından önemli görülmektedir. Avrupa'da çevre dostu ürünlere olan eğilimin arttığı gözlemlendiğinden, 2023 yılı Şubat ayında yeniden yapılacak olan fuara özellikle organik üretim yapan firmalarımızın katılımlarının artmasının faydalı olacağı düşünülmektedir. Firmalarımıza rakip olabilecek ürünlerin genel olarak Avrupa markaları olduğu; Uzak Asya ülkelerinde üretildiği dikkate alındığında hazır giyimdeki olumlu Türk Malı imajının destekleyici olduğu, ancak Kuzey Avrupa pazarının kendine özgü yüksek beklentilerinin karşılanması hususunda gayret gösterilmesi gerektiği de gözlemlenmiştir.

Ülkemiz 2021 yılı verilerine göre hazırgiyim alanında yüzde 8 pay ile Danimarka’nın üçüncü büyük tedarikçisi konumundadır. Fuarın bu payın artmasına destek olması beklenmektedir.