Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Tayland'da Uzun Dönemli İkamet Vizesi Dönemi

Tayland Yatırım Kurulu, yüksek gelir grubuna ait yabancılar için uzun dönemli ikamet (LTR) vizesi başvurularını resmi olarak kabul etmeye başladı.

10 yıllık LTR vizesine uygun başvuru sahipleri, öncelikle Tayland'da varlık ve yatırımları en az 1 milyon ABD Doları olan kişiler, yıllık emekli maaşı veya sabit bir geliri olan 50 yaş ve üstü emekliler ve yıllık cirosu 150 milyon ABD Dolarını geçen yurtdışındaki köklü şirketler tarafından istihdam edilirken Tayland'da uzaktan çalışmak isteyen expatlardır.

Tayland'daki ticari kuruluşlar, yükseköğrenim enstitüleri, araştırma merkezleri veya uzmanlaşmış eğitim enstitüleri için çalışan, sektörlerinde yüksek vasıflı profesyoneller veya uzmanlar da bu vizeden faydalanabilmektedir.

Başvuru sahibinin eşi ve çocukları da vize kapsamına alınmaktadır.

LTR vizesi sahipleri, 10 yıllık yenilenebilir vize, Tayland'daki uluslararası havalimanlarında hızlı servis hizmeti, çoklu yeniden giriş izni, %17 kişisel vergi oranı ve Tayland’da çalışma iznine sahip olacaktır.

Tayland Yatırım Kurulu, LTR vize programı kapsamında 5 yılda 1 milyon kişiyi ve dolaylı yollardan 27 milyar Dolarlık yatırım çekmeyi öngörmektedir.