Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Almanya'da Birçok Sanayi Şirketi İşlerini ve Üretimini Yurt Dışına Taşıyor

Almanya'daki sanayi lobisi, yüksek maliyetler nedeniyle alarm veriyor ve politikacılardan artan bir şekilde yardım talep ediyor. Alman Endüstrileri Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 16'sı halihazırda üretimlerinin ve işlerinin bir kısmını aktif olarak yurt dışına taşıyor" dedi. "Yüzde 30'luk bir kesim de bunu somut olarak düşünüyor." Russwurm, sektörün bürokraside gözle görülür bir azalmaya ve daha fazla yatırım için hedefli vergi indirimlerine ihtiyacı olduğu konusunda uyardı. "Politikacılar, bölgedeki genel koşulların iyileştirilmesinden sorumludur."

Enerji ve hammadde fiyatlarıyla ilgili durum 2022'ye kıyasla biraz rahatladı, ancak ankete katılan şirketlerin neredeyse üçte ikisi için en acil zorluklardan biri olmaya devam ediyor. Russwurm, "Endüstriyel elektrik fiyatının güvenilir ve kalıcı bir şekilde acilen rekabetçi bir düzeye düşürülmesi gerekiyor, aksi takdirde sektördeki dönüşüm başarısız olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. BDI, federal hükümetin hızlı bir şekilde uygulanabilecek ve uzun vadede uluslararası rekabetçi maliyetlerle güvenli bir enerji arzını garanti edecek bir konsept bulmasını bekliyor.

BDI'ye göre, şirketlerin yaklaşık dörtte üçü işgücü maliyetlerinin çok yüksek olduğundan şikayet ediyor - özellikle de vasıflı işçi eksikliği nedeniyle. Burada siyaset daha kolay göçü kolaylaştırmalıdır. "Nitelikli Göç Yasası reformuna rağmen, hedeflenen işgücü göçünün önündeki ana engeller hala karmaşık ve uzun idari prosedürler." Ifo Başkanı Clemens Fuest ile yapılan röportajı da okuyun: "İklim değişikliği refaha mal olacak"

 

Kaynak: Viele Industriebetriebe verlagern Jobs und Produktion ins Ausland (wiwo.de)