Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

2026'dan İtibaren Kırgızistan'daki Tıbbi Cihazlar Yalnızca Avrasya Ekonomik Birliği Kurallarına Göre Kaydedilecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadyr Caparov, “23 Aralık 2014 tarihli Avrasya Ekonomik Birliği içinde Tıbbi Cihazların (Tıbbi Cihazlar ve Tıbbi Ekipman) Dolaşımına İlişkin Tek Tip İlkeler ve Kurallara İlişkin Anlaşmada Değişiklik Yapılmasına Dair Protokolün Onaylanması Hakkında Kırgız Cumhuriyeti Kanunu"nu imzaladı. Söz konusu Kanun, 29 Haziran 2023'te Kırgız Parlamentosu Jogorku Keneş tarafından kabul edildi.

Kanunun amacının, 23 Aralık tarihli Avrasya Ekonomik Birliği içinde Tıbbi Cihazların (Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Ekipman) Dolaşımına İlişkin Tek Tip İlkeler ve Kurallar Hakkında Anlaşmada Değişiklik Yapılmasına Dair Protokolün onaylanması için gerekli iç prosedürlerin uygulanması olduğu belirtilmektedir.

Protokol, Avrasya Ekonomik Birliği'ne üye ülkelerde tıbbi cihazların kaydına ilişkin ulusal kuralların 31 Aralık 2025'e kadar uzatılmasını sağlıyor.

Yani 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren tıbbi cihazların kaydı sadece Avrasya Ekonomik Birliği kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Kanun, resmi olarak yayımlanmasından on gün sonra yürürlüğe girer.

 

Kaynak: https://kabar.kg/news/ratifitcirovan-protokol-o-vnesenii-izmeneniia-v-soglashenie-o-edinykh-pravilakh-obrashcheniia-medizdelii-v-ramkakh-eaes/