Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Balık Yetiştiriciliği İçin Su Rezervuarları Kiraya Verilecek

Norma'nın bildirdiğine göre, 18 Ağustos 2023 tarihli ve PP-281 sayılı "Balık çiftliklerinin ihtiyaçları için rezervuarların kullanılması ve ayrıca balıkçılık tesislerinin ve kıyı turizminin geliştirilmesine yönelik prosedürlerin iyileştirilmesine yönelik önlemler hakkında" Cumhurbaşkanı Kararı kabul edildi.

1 Ekim 2023'ten itibaren "E-auksion" elektronik ticaret platformu aracılığıyla ticari kuruluşlara aşağıdakileri kiralama hizmeti verilecektir.

  • - devlete ait doğal ve yapay rezervuarlar (su depoları) - ticari üreme ve balıkçılık için;
  • - nehirlerin ve rezervuarların etrafındaki tarım dışı araziler - plajların oluşturulması, spor ve amatör balıkçılık, balıkçılık, teknecilik, balık ürünleri ticaretinin organizasyonu, yemek ve diğer turizm hizmetlerinin yanı sıra bu amaçlar için hafif yapılardan (yurt kampları kompleksi, konteynerler) yapılmış yapıların yerleştirilmesi amacıyla.

Söz konusu gereklilikler, geçerlilik süresi tamamlanmamış kira sözleşmesi olan rezervuarlar ve Aidar-Arnasay göl sistemi için geçerli değildir.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren “Her Aile Bir Girişimcidir” programı çerçevesinde, balık yetiştiriciliği projelerinin gerçekleştirilmesi için halka ve ticari kuruluşlara 50 milyon suma kadar teminatsız kredi sağlanacaktır. Aynı zamanda, Su Kaynakları Bakanlığı'na balık çiftçiliği yapan ailelere su sağlamak için önlemler alması talimatı verildi (Uzdaily.uz).