Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas’ta, Rabat-Salé-Kénitra Bölgesi İçin 11 Su Arındırma ve Demineralizasyon İstasyonu Alınacaktır

Rabat-Salé-Kénitra Bölge Konseyi Başkanına göre, altı adet deniz suyu tuzdan arındırma monoblokunun ve beş adet acı su demineralizasyon istasyonunun satın alınması için yakında bir ihale çağrısı açılacaktır. Söz konusu alım kararı, su kaynakları yönetimi ve korunmasına yönelik ulusal strateji kapsamında, Rabat-Salé-Kénitra Bölge Konseyinin son oturumunda alınmıştır.

Salé, Kénitra ve Témara belediyelerinin içme suyu şebekesine bağlanacak söz konusu istasyonlar için 149 Milyon Dirhem değerinde bütçe ayrılacaktır. Bölge makamları tarafından 47 Milyon Dirhem temin edilecek olup kalan 102 Milyon Dirhem İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanacaktır. Aynı oturumda, yaklaşık 5 Milyar Dirhem bütçesi olan projeler onaylanmıştır. Onaylanmış olan projeler arasında, kırsal merkezlerin iyileştirilmesi, su temini, elektrik ve atık su kanalizasyon ağlarının genişletilmesi ve modernizasyonu, yerel spor sahalarının inşası, kırsal yollar inşası, bir dizi yolun genişletilmesi, Sidi Moussa (Salé) ve Mehdia (Kenitra) bölgelerinin deniz suyu yükselişine karşı korunması projeleri bulunmaktadır.

Kaynak: https://fr.le360.ma/economie/region-rabat-sale-kenitra-des-projets-de-6-stations-de-dessalement-et-de-5-stations-de_MEKX7DNJIZACZFS5RHDDS35FE4/