Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türk Titanic Otel Grubu'nun Königsstraße'deki Otel Projesi

Hannover, daha az ticaret fuarı gününe rağmen otel grupları için cazip bir yer olmaya devam ediyor. Türk Titanic Otel Grubu, Königsstraße'de uzun süreli bir otel planlıyor ve görünüşe göre iki yerde daha otel açmak istiyor. Devam eden patlama nasıl açıklanabilir?

Doluluk oranının düşük olması, Ocak ayında getirilen yatak vergisi ve istasyonun ön avlusunun ve genel olarak şehir merkezinin çekiciliğinin artmasıyla ilgili tartışmalara rağmen, Hannover şehri başka bir uluslararası otel grubunun ilgisini çekiyor. İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin'deki lüks otelleriyle adından söz ettiren Titanic Hotel Grubu, Königstrasse'de uzun süreli konaklama olarak adlandırılan, şehirde 30 yıldan uzun süre kalan misafirlere yönelik bir otel açmak istiyor.

Titanic Grubu, Berlin'de 928 odalı dört otel, Türkiye'de 3.400'den fazla odalı dokuz otel ve Berlin'de 14 restoran işletmektedir. Şirketin, Königstrasse'deki projenin yanı sıra, şehrin güney kesiminde ve eski Eilers fabrikasının bulunduğu bölgede de otel inşaatını incelemek üzere arazi satın aldığı söyleniyor. Titanic Group'un bir sözcüsü sorulduğunda Hannover'e genişlemeyi planladıklarını söyledi. Ancak kesin programa ilişkin henüz somut bir bilgi yayınlanamadığı belirtildi. Titanic Group, 2026/27'den itibaren uzun süreli bir otel planlıyor Sözcü, "156 odalı uzun konaklama otelinin 2026/27'de Königsstrasse'de açılması planlanıyor" dedi. Hannover belediyesi, Königsstrasse için bir inşaat başvurusunun alındığını doğruladı, ancak başvuru halen işleniyor. Titanic Hotel Group, Almanya'da genel olarak bir büyüme yolunda ilerliyor ve görünüşe göre Hannover'i de keşfetmiş: Şirket, "Hannover, gezginler söz konusu olduğunda çok fazla turistik ve endüstriyel potansiyele sahip eyalet başkenti" diyor.

Elbette diğer otel yatırımcılarının da paylaştığı bir değerlendirme. Hannover Marketing and Tourismus GmbH'den (HMTG) alınan bilgiye göre, yalnızca şehirde otel sayısı 2019'dan 2023'e 16 pansiyon artarak 125'e çıktı. Dört yıldız kategorisinde 315 odalı bir otel olan Friedrichswall'daki (eski adıyla Maritim) Penta Hotel şu anda yapım aşamasındadır. Yıl sonunda açılması bekleniyor.

Hannover toplantılar ve kongreler için büyüyen bir pazardır

Son zamanlarda açılan yeni yerler arasında, Christ Church'teki NH Hotel, Nice Hotels zincirinin ana yük istasyonundaki eski demiryolu ofis kulesinde yeni bir ev kurması ve modaya uygun Motel-One markasının caddenin karşısındaki eski kurye binasında konaklaması yer alıyor. Ayrıca Düsseldorf Me-and-all zinciri Aegi'ye taşındı ve şu anda Hyatt Grubu ile işbirliği yapıyor. Ve Bredero'nun yüksek binasında ikinci bir Premier Inn inşa ediliyor.

 İlk bakışta otel manzarasının gelişimi bir çelişkiyi temsil ediyor; Hannover giderek daha az ticaret fuarı gününe sahip oluyor; ancak onlarca yıldır gecelemelerin çoğunluğunu iş turizmi oluşturuyor. Hannover'in turizm müdürü Hans Nolte, "Hannover, toplantılar, kongreler ve genel olarak iş turizmi için büyüyen bir pazardır ve bu da ticaret fuarı günlerinin kaybını telafi eder" diyor. Ayrıca uluslararası gayrimenkul fonlarının gayrimenkul yatırımları da son yıllarda artış göstererek hayata geçirilmektedir. Bu durumu,  “Corona bile bu emlak piyasasını yavaşlatamadı.” şekilde ifade ediyor.

Gecelemelerde 2023 yeni rekor yılı mı?

2022 emlak piyasası raporuna göre, Hannover'deki otel sektörü için otel büyümesi aynı zamanda yatak doluluğunun başlangıçta yüzde 57'ye düşeceği anlamına da geliyor. Nolte, "Piyasanın konsolidasyonu biraz zaman alacak" dedi. Sonuçta, 2023 yılında gecelik konaklama sayısının, bir önceki rekor olan 2,3 milyon gecelik konaklamanın olduğu 2019 yılına göre biraz daha yüksek olması bekleniyor. Bu henüz Devlet İstatistik Dairesi tarafından resmi olarak doğrulanmadı. Bu söylenti yakın zamanda Berlin'deki ITB turizm borsasında dolaştığı da paylaşılmaktadır.

Kaynak: https://www.haz.de/lokales/hannover/16-neue-unterkuenfte-seit-2019-hotelboom-in-hannover-haelt-an-W26HOANRP5BCBK5GIUUVK2WMFA.html