Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası "Kambarata Hes-1" Inşaatı Için 500 Milyon Dolar Tahsis Etmeye Hazır

Kırgız Cumhuriyeti Enerji Bakanı Sayın Taalaibek İbraev tarafından açıklandığına göre, Dünya Bankası Kambarata HES-1'in inşası için 500 milyon dolar tahsis etmeye hazır. 

Sayın Ibraev, daha önce söz konusu kalkınma bankasının Kambarata HES-1 projesinin fizibilite çalışmasının güncellenmesi için fon tahsis ettiğini hatırlattı. Projenin fizibilite çalışması 2014 yılında Kanadalı bir şirket tarafından hazırlanmıştı ve bunun da güncellenmesini gerektiriyordu.

"14 şirketin katıldığı bir ihale düzenledik. Aralarından üç şirket seçildi. 11 Mart'ta mali teklifleri açacağız ve fizibilite çalışması yüklenicisini belirleyeceğiz. Dünya Bankası özellikle Kambarata HES-1'in inşası için 500 milyon dolar sağlamaya hazır olduğunu beyan etti" dedi.

Sayın Bakan ayrıca Kambar-Ata-1 inşaatının öngörülen maliyetinin TOE güncellendikten sonra belli olacağını da sözlerine ekledi. 2014 yılında 2,9 milyar dolar olarak tahmin edilen projenin güncellenmiş maliyeti Enerji Bakanlığı'nın hesaplamalarına göre 4-4,5 milyar dolar olacak.

Kaynak: https://economist.kg/enierghietika/2024/03/05/kambaratinskaia-ges-1-vsiemirnyi-bank-ghotov-vydielit-na-stroitielstvo-500-mln/