Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas Agility Emerging Markets Logistics Endeksinde 22. Sırada Yer Aldı

“Transport Intelligence” tarafından hazırlanan ve dünyanın önde gelen 50 gelişmekte olan pazarını sıralamayı hedefleyen “2024 Agility Emerging Markets Logistics” endeksinde Fas, küresel olarak 22. sırada yer aldı. 15’ncisi açıklanan Endeks, ülkeleri lojistikte güçlü yönleri, iş ortamı ve dijital hazırlığa dayalı olarak genel rekabet güçleri açısından değerlendirmektedir. Bu bağlamda, Fas, Afrika düzeyinde 2. sırada yer alarak Mısır (20. sıra)’ın ardında ve Güney Afrika (24), Kenya (25) ve Gana (31) ülkelerinin önünde konumlandı.

Endekse göre Fas, genel sıralamada hafif bir düşüş göstererek 2023 yılının Endeksine göre 2 pozisyonla geriledi. Bu hafif düşüşün, Fas'ın dokuz pozisyonla gerilediği Yurtiçi Fırsatlar alt endeksinde düşük puan alması ve Dijital Hazırlık alt endeksinde bir önceki yıla kıyasla yalnızca bir sıra yükselmesinden kaynaklı olduğu belirtildi. 830 küresel lojistik yöneticisinin katılımıyla hazırlanan Endekste Fas, İşletme Temelleri alt endeksinde güçlü bir performans sergileyerek küresel olarak 12. sırada yer aldı.

Kaynak: https://www.moroccoworldnews.com/2024/03/361416/morocco-ranks-2nd-in-africa-in-2024-agility-emerging-markets-logistics-index