Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasında ilk aracın Mayıs 2024 sonuna kadar hattan çıkması planlanıyor

Kırgızistan ve Özbekistan 29 Ocak 2023 tarihinde ortak bir otomobil fabrikasının inşasına ilişkin bir anlaşma imzaladı. Yetkililer ilk başta işletmenin Temmuz 2023'te faaliyete geçeceğini duyurdu. Daha sonra tesisin açılış tarihi Eylül ayına ertelendi. Ardından bu yılın başına ertelendi. Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan fabrikanın faaliyete geçmesi için son güncel geçici tarih ise bu yılın ikinci çeyreği olarak belirlenmiştir.

ltyn Tulpar Unaa Kurulush projesi başkanı Bahadır Bahautdinov tarafından bildirildiğine göre, ilk otomobilin Mayıs ayı sonuna kadar Kırgız-Özbek fabrikasının montaj hattından çıkması öngörülüyor. 

Bahautdinov'a göre, ilk aşamada, işletme daha fazla yerelleştirme ile araçların montajını yapacak. "İlk araç Mayıs ayı sonunda piyasaya sürülecek. Üretmeyi planlıyoruz. Bunlar Chevrolet ve Isuzu binek araçları olacak" dedi.

Kırgız Cumhuriyeti Kırgız-Özbek otomobil fabrikasında satışları teşvik etmek için özel bir program geliştirmeyi planlıyor. Tesis hakkında daha fazla bilgi materyalde bulunabilir.