Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek'te Ak-Kula Yüksek Gerilim Elektrik Trafo Merkezi Kurulması Planlanıyor.

Bişkek Elektrik Şebekeleri İşletmesi (BIPES) (https://bipes.nesk.kg/ru/)  basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Ak-Kula hipodromu yakınlarında, Ak-Kula olarak da adlandırılacak yeni ve güçlü bir yüksek gerilim trafo merkezi inşa edilmesi planlanıyor.

Basında yer alan bilgilere göre, Ak-Kula hipodromu yıkılacak ve yerine Moscow City veya Tashkent City gibi bir iş merkezi inşa edilmesi öngörülüyor. Bakanlar Kurulu Başkanı Sayın Akılbek Caparov'un belirttiği üzere, bu iş merkezinin ana tesislerinin inşasına 2024 gibi erken bir tarihte başlanması bekleniyor.

Yeni Ak-Kula trafo merkezinin kapasitesinin 110/10 kV olması planlanmaktadırç Proje, 2024 yılı için inşaat ve yeniden yapılanma planına dahil edilmiştir. İnşaat için finansman, JSC National Electric Grid of Kyrgyzstan'ın (NESK) (https://nesk.kg/ru/) kendi fonlarından tahsis edilecektir.

Trafo merkezinin inşaatına Nisan ayında başlanması planlanıyor, arsa Bişkek Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edildi. Şu anda, mühendislik ve teknik koşulların geliştirilmesi, jeolojik etütler gibi hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

 

Kaynak: https://economist.kg/enierghietika/2024/03/29/v-raionie-stroitielstva-bishkiek-siti-postaviat-moshchnuiu-eliektropodstantsiiu-ak-kula/

 

Müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarımız ile ilgili ürün-ekipman üretici/ihracatçısı firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.