Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'ın Celalabad Bölgesinde 35 Yeni Trafo Merkezi Kurulacak

Enerji Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre, cari yıl içerisinde Celal-Abad Bölgesinde bölgesel elektrik şebekeleri işletmesi için dört tesisin inşa edilmesi planlanıyor. Konu 

Özellikle, Suzak binası, trafo tamir atölyesi ve bölge elektrik şebekelerinin Kızıl-Zhar ve Kızıl-Tuuysky bölümlerinin binaları inşa edilecek.

Binaların inşaatı Kırgızistan Ulusal Elektrik Şebekesi (OJSC National Electric Grid of Kyrgyzstan (JSC NESK))  (https://nesk.kg/ru/) firması tarafından finanse edilecektir. Halihazırda Suzak binasının inşaatına başlanmıştır.

Ayrıca bölgede 32 kilometrelik 6-10-0.4 kV havai elektrik hattı inşa edilmesi ve 96 kilometrelik hattın yeniden yapılandırılması planlanıyor.

Ayrıca 35 yeni trafo merkezinin kurulması ve 25 eski 10/0.4 kV trafo kabininin değiştirilmesi planlanmaktadır. İki 110 kV trafo merkezinde şalt hücreleri değiştirilecek ve 220 kV ve 110 kV trafo merkezlerinde trafo kapasiteleri artırılacaktır.

Çalışmalar öz kaynaklarla gerçekleştirilmekte olup, tüketicilere sağlanan elektrik arzının kalitesinin artırılması ve Celal-Abad bölgesinin kalkınması amaçlanmaktadır.

 

 

Kaynak: https://economist.kg/enierghietika/2024/03/27/v-dzhalal-abadskoi-oblasti-postroiat-chietyrie-novykh-zdanii-eliektrosnabzhieniia/

Müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarımız ile ilgili ürün-ekipman üretici/ihracatçısı firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.