Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türk işadamları Madagaskar'ı ziyaret etti

Madagaskar Dışişleri Bakanı Sayın Rafaravavitafika Rasata'nın ay başında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında, Madagaskar ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari işbirliği anlaşmasının imzalanmasının ardından, Türk yatırımcılardan oluşan bir heyet şu anda Madagaskar'ı ziyaret ediyor.

Bu heyetle bu sabah Dışişleri Bakanlığı binasında, işbirliğiyle ilgili bakanlıklar, özel sektör ve EDBM'nin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Her iki tarafın da kendi güçlü yönlerini ve hedeflerini sunma fırsatı sunan toplantıda oldukça verimli konular ele alındı. Madagaskar tarafı  adanın doğal zenginlikleri, iş dostu ortamı, öncelikli kalkınma sektörlerinin yanı sıra özel ekonomik bölgeler ve başkanlık projesi Tanamasoandro gibi stratejik projelerin vurgulandığı detaylı bir sunum yaptı.

Türk yatırımcılar ise Afrika başta olmak üzere sanayi, ticaret, altyapı, turizm, sağlık ve milli savunma gibi çeşitli ekonomik sektörlerdeki deneyimlerini paylaştı.

Türk yatırımcıların Madagaskar'a olan bağlılığı, ülkenin ekonomik kalkınmasına aktif olarak katkıda bulunma kararlılıklarını ifade edildi.  Sayın Bakanımızın konuşmasında belirttiği gibi, “Bu araştırma misyonu ekonomik diplomasimizin canlılığına tanıklık ediyor. Bu görüşmenin ardından heyet Tanamasoandro sahasını ziyaret etti.

Kaynak : https://www.lexpress.mg/search/label/%C3%89conomie