Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunusabad'daki 14 Devlet Kurumunun Yerinde Hayata Geçirilecek Projelere Büyük Developerlar Davet Ediliyor

Şavkat Mirziyoev, Çarşamba günü Taşkent Şehri Milletvekilleri Konseyi'nin oturumunda başkentin Yunusabad semtinde kullanılmayan birçok fırsattan bahsetti.

Devlet Başkanı, Bakanlar Kurulu'na yeterince kullanılmayan devlet yapılarını inceledikten sonra sanayi ve hizmetlerde yüksek gelirli istihdam yaratacak projelerin yerleştirilmesi programının onaylanması gerektiğini söyledi.

Onun sözlerine göre ilçede 14 devlet kurumunca 24,5 hektarlık alan kapsanmış durumda.

Cumhurbaşkanı, "Dolayısıyla Başbakanımız [Abdulla Aripov] ve yeni belediye başkanımız [Şavkat] Umurzakov büyük developerlerle konuşup, bu yerlerde ticaret ve hizmet tesisleri kurmayı teklif ederlerse, kolayca yedi bin yüksek gelirli istihdam yaratabilirler." dedi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Amir Temur Caddesi'ndeki sekiz devlet dairesinin eski binalarını yeniden inşası ve ticari tesislerin, ofislerin ve özel otoparklı otellerin inşası için girişimcilere vermeyi teklif etmişti.

Şavkat Mirziyoev ayrıca 7 No'lu Şehir Hastanesi'nin 200 yataklı yeni binasının inşaatının uzadığını kaydetti. Koreli yatırımcılar, yeni binanın faaliyete geçmesi durumunda boşaltılacak 4,7 hektarlık alanda, özel ortaklık esasıyla 160 milyon dolar değerinde, 420 yataklı, modern multidisipliner klinik inşaatına başlama teklifini vermiştir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı, Taşkent'teki ekolojiyi iyileştirmek amacıyla Merkez Bankası ile Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'na Euro-5 standardını karşılayan otomobil alımına yönelik yeni mekanizmalar geliştirme talimatını verdi (Gazeta.uz)