Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yüksek Miami Ticaret Odası ve FIU yerel işgücü geliştirme trendlerini ve iş ortamını ortaya çıkartmak için anket düzenledi

Uluslararası Florida Universitesi (FIU), Yüksek Miami Ticaret Odası'nın (GMCC) Eğitim ve İşgücü Geliştirme Komitesi ile işbirliği yaparak yerel işgücü ihtiyaçları ve yükseköğretimin bölgedeki rolüne ilişkin bir anket düzenledi.

Bulgular, büyük işletmelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlara, eğitim kurumlarına ve devlet kurumlarına kadar uzanan yerel kuruluşlarda çalışan yöneticiler, işletme sahipleri ve diğer kişilerden gelen değerlendirmeleri yansıtmaktadır.

GMCC Başkanı ve CEO'su Alfred Sanchez tarafından yapılan açıklama şu şekildedir: "Anketten elde edilen bulgular, işverenler için mevcut zorlukları ve fırsatları vurgulamaktadır. Ayrıca, gelecekteki işgücümüzün hızla gelişen ekonomimizde başarılı olmak için uygun becerilerle donatılmasını sağlamak için işverenler ve eğitim kurumlarımız arasında düzenli ve sürekli bir diyaloga ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Bu girişim, ortaklıkları teşvik etme ve tüm toplumumuzun yararına olumlu bir değişim yaratma konusundaki kararlılığımızın altını çizmektedir."

Anketin başlıca bulgularına dair kısa bilgiler sunulmaktadır:

  • İşverenlerin sadece % 17,6'sı kurumlarının değişen işgücü ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu belirtmektedir.
  • İşverenler, iletişim becerileri ve eleştirel düşünme becerilerini yeni işe alınanların sergilemesi gereken en önemli iki beceri olarak görmektedir.
  • İşverenlerin %70'i staj/çıraklık programlarına sahiptir ve % 63,2'si stajyer havuzundan işe alım yapmaktadır.
  • Miami metropol bölgesindeki düşük işsizlik oranlarına rağmen, işverenlerin %55'i son iki yılda işten ayrılmalarda artış olduğunu bildirmektedir.
  • Yöneticilerin %7'si rekabetçi bir maaşın adayların aradığı en önemli iş özelliği olduğuna inanmakta ve işverenlerin % 82,9'u rekabetçi maaşlar sunmanın "son derece" ya da "orta derecede" zor olduğunu düşünmektedir.
  • Anket katılımcıları, değişen ekonominin taleplerini karşılamak için yeni programların geliştirilmesi veya mevcut programların iyileştirilmesi, Güney Florida’nın yetenek ihtiyaçlarını karşılayan becerilere sahip eleman yetiştirilmesi, öğrencilerin endüstri ile ilişki kurmasını teminen fırsatlar yaratılması konularının önemli olduğunu değerlendirmektedir.

Raporun baş araştırmacısı Maria Ilcheva,  işverenlerin yaklaşık %73'ü şirketlerin yerel üniversiteler ve kolejlerle ortaklık kurmasının oldukça önemli olduğunu düşünmektedir.  

FIU Toplumsal Etki ve Kamusal Amaç Merkezi İcra Direktörü Anthony Rionda tarafından yapılan açıklamada ise: "Anketin bulgularını eyleme dönüştürmek için staj programlarımızı ve öğrencilerimizi daha işgücüne katılmadan bir adım öne çıkaran diğer girişimlerimizi güçlendirmeyi planlıyoruz. Ayrıca öğrencileri kariyer fırsatlarıyla daha fazla buluşturmak ve işverenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için işverenler ve yerel işletmelerle ortaklıklarımızı derinleştirmeyi planlıyoruz." ifadelerine yer verilmektedir.