Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası Kırgızistan'da Peyzaj Restorasyonu İçin 52,4 Milyon Dolar Tahsis Edecek

Dünya Bankası "Kırgızistan'da Sürdürülebilir Peyzaj Restorasyonu" projesinin uygulanması için 52,4 milyon dolar tahsis edecek. İlgili anlaşma 2 Nisan'da Agroforum-2024'te Dünya Bankası Orta Asya Bölge Direktörü Tatyana Proskuryakova ve Kırgız Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sayın Almaz Baketaev tarafından imzalandı.

Bu fonların 45 milyon dolarının Dünya Bankası'ndan, 5 milyon dolarının Sürdürülebilir ve Dayanıklı Peyzajlar için Küresel Ortaklık'tan (The Global Partnership for Sustainable and Resilient Landscapes (PROGREEN)), 2, 4 milyon dolarının da Kore-Dünya Bankası Ortaklık Fonu'ndan (KWPF) sağlanan hibe olduğu belirtilmektedir.

Sözkonusu projenin, iklim değişikliği ile ilişkili doğal afetlere karşı peyzajların ve toplulukların direncini arttırması;  ayrıca, hükümetin buzulları, kar örtüsünü, çamur akışlarını ve selleri izleme kapasitesini artırmaya ve iklim değişikliğini azaltma ve uyum önlemlerini uygulamaya yardımcı olması öngörülmektedir.

Proje, on yılı geri ödemesiz 50 yıllık faizsiz kredi şeklinde  finanse edilmektedir. Proje 2029 yılına kadar Kırgız Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı tarafından uygulanacaktır.

Kırgızistan'daki Sürdürülebilir Peyzaj Restorasyon Projesi'nin Celal-Abad, Oş, Issık Göl ve Narın bölgelerinde kadınlar ve hassas gruplar da dahil olmak üzere 50 binden fazla kırsal bölge sakinine doğrudan fayda sağlaması beklenmektedir.

 

Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2024/04/02/vsiemirnyi-bank-vydielit-52-4-mln-na-povyshieniie-ustoichivosti-landshaftov-kyrghyzstana/

Firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

Kırgız Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı

https://www.mchs.gov.kg/en/

 

Dünya Bankası Kırgızistan Ofisi

https://www.worldbank.org/en/country/kyrgyzrepublic