Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası (Ebrd), Issık Göl'de Yol Yapımı İçin 47 Milyon Avro Sağlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Issık Göl'deki çevre yolunun bir bölümünün inşası için 44,2 milyon Avro kredi ve 3,2 milyon Avro hibe tahsis edecek. Söz konusu hususa ilişkin anlaşma Kırgız Parlamentosu Jogorku Keneş'in ilgili komitesi tarafından onaylandı.

Proje, Balbay Baatır - Karakol yol kesiminin yapımını amaçlamaktadır. Tahsis edilen toplam fon miktarının 39,8 milyon Avrosu bu bölümün inşası için kullanılacaktır.

Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Sayın Irısbek Bariyev; "Kredi anlaşmasına göre, ödemesiz dönem beş yıl olup, sonrasında kredi yıllık % 1 ile 20 yılda geri ödenecektir. Ayrıca proje, altı aylık Euribor'un (Avrupa Bankalararası Faiz Oranı) yüzde 3,7 olarak ödenmesini ve % 1'lik bir kredi ücretinin ödenmesini öngörüyor" diye açıkladı.

 

Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2024/04/02/iebrr-vydielit-eu47-mln-na-stroitielstvo-doroghi-na-issyk-kulie/

 

Firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

Kırgız Cumhuriyeti Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı

https://mtd.gov.kg/glavnaya/

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bişkek Ofisi

https://www.ebrd.com/kyrgyz-republic.html