Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas Demir Yolları Ofisi (Oncf) Tarafından, Kuzey Dric Yolu Üzerinde Hidrolik Yapıların Gerçekleştirme İşleri İçin İhale Açıldı

Fas Demir Yolları Ofisi (ONCF) tarafından, Kuzey DRIC yolu üzerinde hidrolik yapıların gerçekleştirme işleri için ihale açılmıştır. Bu projenin, Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edileceği bildirilmiştir.

Projenin bütçesinin, 53.982.240,00 Fas Dirhemi (yaklaşık 5,35 Milyon ABD Doları) olduğu, ihaleye katılması için aday tarafından 809.733,60 Fas Dirhemi (yaklaşık 80.330,71 ABD Doları) teminat olarak yatırılması gerektiği bilgisi verilmiştir.

Projenin işlerinin toplam gerçekleştirme süresinin, işlere başlama izin veren hizmet emrinin (ordre de service) ihaleyi kazanan firmaya bildirim tarihinden itibaren 20 ay olduğu belirtilmiştir.

Tekliflerin değerlendirilmesi için dikkate edilecek kriterler:

-Adayların kabul kriterleri, idari ve teknik dosyaların içerdiği belgeler ve unsurlar olacaktır.

-Teknik tekliflerin değerlendirilmesinde dikkate alınacak kriterler:

  • Ana personelin deneyimi ve niteliği
  • Projeye tahsis edilecek malzemeler ve ekipmanlar
  • Firmanın genel organizasyonu, uygulanacak araçları ve ana hizmetleri gerçekleştirme metodolojisini belirten teknik özet (geçici köprülerin kurulumuyla betonarme kutu menfezlerin uygulanmasına yönelik işler)

Kabul kriterlerinin detayı, “Règlement de Consultation” dokumanın 11. maddesinde belirtildiği, yukarıdaki belirtilen şartlara uymuş olan adayların tekliflerinin mali açıdan teklif edilen fiyata göre değerlendirileceği bilgisi verilmiştir.

İhale dosyalarının kamu ihaleleri portalından (www.marchespublics.gov.ma) ve Règlement de Consultation dokümanın “Introduction de Modifications” maddesinde belirtilen şartlara göre Fas Demir Yolu Ofisi (ONCF) web sitesinden (www.oncf.ma) indirilerek temin edilebileceği;

Adayların, kamu ihaleleri (www.marchespublics.gov.ma) portalı üzerinden elektronik olarak başvurmaları gerektiği; 15 Mayıs 2024 saat 09:00’da (Yerel saat) ihaleye ilişkin başvuru zarflarının, Rue Mohammed Triki Agdal, Rabat adresinde bulunan ONCF’in Eğitim ve Beceri Geliştirme Enstitüsü (Institut de Formation et Développement des Compétences de l’ONCF) açılacağı hususlarına yer verilmiştir.

Fiziki olarak veya yukarıdaki belirtilen gün ve tarihten sonra teslim edilecek veya gönderilecek başvuru dosyalarının kabul edilmeyeceği; 24 Nisan 2024 saat 11:00’da (Yerel saat) Taza tren garı ve 25 Nisan 2024 saat 11:00’da Nador tren garına ziyaret yaplacağı bilgilendirilmiştir.

Fas’ta yerleşik olan aday firmaların aşağıda belirtilen 1) Ekipman ve Su Bakanlığı tarafından aşağıdaki verilen Yeterlilik ve Sınıflandırma Sertifikasının aslına uygun nüshasını sunmaları gerektiği,

           Sektör: D

           Gerekli yeterlilik: D1 (Construction d’ouvrages d’art courants en béton armé)

           Sınıf: 1

 

ve, 2) Ekipman ve Su Bakanlığının “Agrément D5” sertifikasına sahip ve ek çalışmaları yürütebilen danışmanlık bürosunun görevlendirilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Fas’ta yerleşik olmayan aday firmaların teknik dosyalarının “Règlement de Consultation” dokümanında belirtildiği gibi sunmaları gerektiği hususuna yer verilmiştir.

Bu bağlamda, yukarıda özet bilgilerine yer verilen söz konusu ihalenin tüm dokümanlarının aşağıdaki linkten indirilmesi mümkündür:

https://www.marchespublics.gov.ma/index.php?page=entreprise.EntrepriseDemandeTelechargementDce&refConsultation=784792&orgAcronyme=o8p