Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Air Montenegro Tivat-İzmir Rotasını Açtı

Air Montenegro bugün Tivat-İzmir hattında ilk uçuşu gerçekleştirdi.

İzmir'den gelen ilk yolcular için Tivat Havalimanı'nda şenlikli bir karşılama düzenlendi. Bu hattaki uçuşlar pazartesi, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada üç kez gerçekleştirilecek.

Air Montenegro temsilcisi Mina Mukoviç Radonjiç, şirketin önümüzdeki dönemde teklifini genişletmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

İzmir'den gelen ilk uçağın karşılanmasına Karadağ Havalimanı temsilcileri de katıldı. Tivat Havalimanı Müdürü Vladimir Praşçeviç, ulusal havayolu şirketi Air Montenegro'dan gelen her güzel haberin, Karadağ Havalimanları için de iyi bir haber olduğunu açıkladı.

Bu yaz sezonunda Tivat Havalimanı'nın ilk yeni destinasyonu İzmir olacak. En önemli ortaklarımızdan biri olan Air Montenegro'nun Avrupa genelindeki varlığını güçlendirmesi çok önemli. Bu yaz Air Montenegro, İzmir'in yanı sıra tabii ki Belgrad ve İstanbul'a da Bakü, Brno, Ljubljana, Prag, Riga ve Tallinn'e operasyonlarını duyurdu. Praşçeviç, "Tivat Havaalanı, ulusal havayolu şirketindeki meslektaşlarımız için güvenilir bir ortak olmaya devam edecek" dedi.

Sezon boyunca Tivat Havalimanı'ndan 40'a yakın noktaya bağlantı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Türkiye'ye mevcut İstanbul'un yanı sıra bir destinasyonun daha kazandırılması gezginlerin yoğun ilgisi sonucu ortaya çıkıyor ve İzmir uçuşlarımızın da şüphesiz iki ülke arasındaki turist trafiğinin artmasına katkı sağlayacağı kesin.

Bu vesileyle Ulusal Turizm Örgütü (NTO), Türkiye pazarı ile hava bağlantılarının gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

NTO "Stratejik ortağımız Air Montenegro havayolunun bu yıl İstanbul'un yanı sıra İzmir'e de uçacağı haberi bizi sevindirdi. Gerçek şu ki, Karadağ'a bu pazardan turistik destinasyon olarak artan bir ilgimiz var. Havayolu bağlantısının iyileştirilmesi için çalışmak çok önemli. Karadağ İstatistik Kurumu (Monstat) verilerine göre geçen yıl bu pazardan yaklaşık 95 bin kişi geldi, bu da 2022'ye göre yüzde 117 daha fazla ve 2019'a göre yüzde 137'lik bir büyüme." dedi.

Akdeniz'in en önemli liman kentlerinden biri olan İzmir, tarih boyunca ekonomik ve kültürel bir merkez olmuştur. Bugün Doğu ile Batı'nın, Avrupa, Afrika ve Asya'nın iç içe geçtiği çok kültürlü bir karaktere sahiptir. İzmir'in kıyıları keyif ve dinlenme için ideal olan güzel plajlarla kaplı olduğundan dünyanın her yerinden gelen turistlerin ilgisini çekmektedir.

 

Kaynak: Vijesti Haber Sitesi

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği