Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan'da 24 Saatlik Grev

Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE), 17 Nisan 2024 günü ülke genelinde 24 saatlik grev yapacağını duyurmuştur. Pahalılığa karşı derhal tedbir alınması, düşük ücretlerin artırılması, vurgunculuğun önlenmesi ve toplu iş sözleşmesinin yeniden yürürlüğe girmesi talepleri ile gerçekleştirilecek olan greve diğer sendikalardan da katılım gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda, Panhellenik Denizcilik Federasyonu(PNO), denizcilik çalışanlarının pahalılık ile ilk yüzleşen işçi grubu olması nedeniyle pahalılığa karşı gerekli tedbirlerin alınması talebi ile GSEE'nin ülke çapındaki 24 saatlik grevine katılmaya oybirliğiyle karar vermiştir.  Denizcilik çalışanlarının grev kararı üzerine, tüm gemiler 17 Nisan 2024, Çarşamba günü 00.01- 24.00 saatleri arasında limanlarda bağlı kalacaktır.

Benzer şekilde, Panhellenik Demir Yolları Federasyonu’nun GSEE’nin genel grev çağrısına katılması nedeniyle, 17 Nisan 2024 günü 24 saat süreyle şehirlerarası ve banliyö tren seferlerinin bir kısmı askıya alınacak, güzergah ya da sefer saati değişikliğine gidilecektir.

Ayrıca, Atina Metrosu Çalışanları Birliği de GSEE’nin düzenlediği genel greve iştirak kararı aldığında, başkent Atina'da metro 24 saat süresince hizmet durdurucaktır.

Atina Toplu Taşıma Organizasyonu OASA ise, 24 saatlik genel greve gün boyunca sadece 09.00-21.00 saatleri arasında taşıma hizmeti vermek suretiyle katılacaktır.