Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası Kırgızistan'Da Tarımsal Gıda Kümelenmelerinin Geliştirilmesi Için 35 Milyon Dolar Tahsis Edecek

Dünya Bankası Yönetim Kurulu, "Kırgızistan'da sürdürülebilir tarımsal gıda kümelerinin geliştirilmesi" projesinin uygulanması için 30 milyon dolarlık finansmanı onayladı. Bu gelişme mezkur Kalkınma Bankası tarafından bildirildi.

Bu tutara ek olarak proje, Küresel Tarım ve Gıda Güvenliği Programı'ndan (GAFSP) hibe olarak 5 milyon dolar daha alacak.

Fonlar, Kırgızistan'daki süt ürünleri ve bahçecilik tarımsal gıda kümelerinin verimliliğini ve iklim direncini artırmak için kullanılacak.

Sürdürülebilir Tarımsal Gıda Kümeleri Projesi, ürün kalitesini iyileştirmek, üretimi artırmak ve pazara erişimi iyileştirmek için üreticileri, işleyicileri ve diğer değer zinciri aktörlerini destekleyecektir. Proje, Kırgız Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından 2029 yılına kadar uygulanacaktır.

Bugüne kadar ülkedeki Dünya Bankası programı, çeşitli sektörlerin modernizasyonu ve geliştirilmesini amaçlayan 25 proje uygulamaktadır. Taahhütlerin toplam tutarı 1,1 milyar dolardan fazladır.

 

Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2024/04/09/vsiemirnyi-bank-vydielit-35-mln-na-razvitiie-aghroprodovolstviennykh-klastierov-v-kr/

 

Firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

Kırgız Cumhuriyeti Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Sanayii Bakanlığı

https://agro.gov.kg/ru/main/

 

Dünya Bankası Bişkek Ofisi

https://www.worldbank.org/en/country/kyrgyzrepublic