Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Kolaşin Belediyesinde Spor Sahalarına 3 Milyon Euronun Üzerinde Yatırım Yapılacak

Karadağ Sermaye Projeleri İdaresi'nin birkaç gün önce ihale ilan ettiği Kolaşin'in spor altyapısına ilişkin işlerin bedeli KDV dahil 3 milyon avronun üzerinde olacak.

Ana proje, Tara nehri'nın yanındaki gezinti yolunun yanındaki alanda toplam 11 etaptan oluşan spor alanları ve diğer tesislerin inşaatından dördünü kapsamaktadır.

Teknik dokümanlarda da yazıldığı gibi, ilk aşamada basketbol ve voleybol için iki saha ve bunlara eşlik eden tesisler, tribünler ve çitler yer alıyor. İkincisinde iki tenis kortu, üçüncüsünde atletizm pisti, dördüncüsünde ise ana futbol sahası inşa edilecek. İşlerin tamamlanma süresi yüklenicinin işe girişinden itibaren 270 gün olup, işlerin yürütülmesiyle ilgilenenler 13 Mayıs'a kadar teklif verebilecek.

Tara'nın yanındaki inşaatı daha sonra planlanan kompleksin diğer yedi aşaması arasında başka bir futbol sahası, umumi tuvaletli bir amfitiyatro, yapay bir göl yani buz pateni pisti, trim yolları ve çevre düzenlemesi yer alıyor.

Spor Bölgesinin görünümüne yönelik kavramsal çözüm, 2020 yılında "NRA Atelier" tarafından oluşturuldu. Kompleksin tüm alanları eğlence ve grup eğitimine yöneliktir. Bunun istisnası rekabetçi bir karaktere sahip olan atletizm stadyumudur.

Spor alanının inşa edileceği arsanın toplam alanı 77.305 metrekare olurken, binaların altında ise yaklaşık 7.730 metrekare yer alacak.

Kaynak: Vijesti Haber Sitesi

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği