Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Filipin Ulaştırma Bakanlığı Ve Asya Kalkınma Bankası Edsa-Greenways Projesi Detayları Ve İhale Sürecini Yayımlamaya Hazırlanıyor

Filipin Ulaştırma Bakanlığı (Department of Transportation-DOTr) tarafından başkent Metro Manila üzerinde yer alan ana cadde olan EDSA (Epifanio de Los Santos Avenue) yolu üzerindeki metro ve hafif raylı tren sistemlerinden LRT-1, LRT-2 ve MRT-3 güzergahlarının belirlenen bağlantı ve aktarma noktalarında yaya yolu trafiğini düzenleyen "EDSA Greenways Project" ihalesi yayımlanmaya hazırlanmaktadır.

Proje Asya Kalkınma Bankası (ADB) tarafından finanse edilmektedir.

Toplamda 5,1 km uzunlukta olacak yaya yolu geçitlerinin yükseltilmiş ve yeşil çevre teması ile dizayn edilmiş olması planlanmıştır.

Toplam proje maliyetinin 164,3 milyon ABD Doları olması tahmin edilmektedir.

Söz konusu yaya yolu uygulamalarının EDSA üzerinde yer alan,

- Balintawak İstasyon Bölgesi- Cubao İstasyon Bölgesi- Guadalupe İstasyon Bölgesi - Taft İstasyon Bölgesinde uygulanması planlanmaktadır.

Proje iki paket halinde ihale edilecektir. Buna göre;

Sözleşme Paketi 01: Cubao ve Balintawak İstasyonlarında yaklaşık 3,05 kilometrelik yükseltilmiş yürüyüş yolu için Tasarım ve İnşaat İşleri  Sözleşme Paketi 02: Taft ve Guadalupe İstasyonlarında yaklaşık 2,05 kilometrelik yükseltilmiş yürüyüş yolu için Tasarım ve İnşaat İşleri   Satın alma sürecinin 2024'ün 3. çeyreğinde başlamasının planlandığı ADB ve DOTr tarafından açıklanmıştır.   Daha fazla bilgi için irtibat;   İlgili kişi: PMGen. James Andres B. Melad, Karayolu Taşımacılığı Altyapısından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Adres: Columbia Kulesi, Ortigas Bulvarı, Barangay Wack-Wack, Mandaluyong Şehri, Filipinler Telefon: +63 2 8790 8300 loc 3801/3802 E-posta: greenways.po@dotr.gov.ph / reginasjavier.dotr@gmail.com   Asya Kalkınma Bankası tarafından projeye ilişkin bilgilerin yayımlandığı ve güncellemelerin yapıldığı linkler aşağıda yer almaktadır.  

https://www.adb.org/sites/default/files/tenders/phi51117-edsa-greenways-project-aa.pdf  

https://www.adb.org/projects/51117-003/main  

Söz konusu proje ihalesinin 2024 yılı üçüncü çeyreğinde açılması beklenmekle birlikte yukarıda yer alan link üzerinden ihale davetlerinin takibinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir.   Müteahhit ve teknik müşavir firmalarımız için fırsat niteliğindedir.